Spirulina BIO prášek 100g

Kód: 288
119 Kč
Skladem

BIO spirulina Zdravý den® v prášku. Spirulina je sladkovodní řasa při jejímž pěstování se dbá na správné postupy a kvalitu vody. Vždy se jedná o šetrné procesy, které zachovávají všechny aktivní látky obsažené v řase.

Použití: prášek rozmíchejte ve vodě, ovocné nebo zeleninové šťávě. Další možností je přidat spirulinu do jogurtů, kaší, koktejlu nebo jiného studeného jídla.

Doporučené dávkování: 1-2 čajové lžičky denně (tj. 2-4g). Začněte s menším množstvím a dávku během 14 dní postupně zvyšujte.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1214kJ/290kcal, tuky 7,7g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g, sacharidy 24g z toho cukry 3,1g, vláknina 3,6g, bílkoviny 60g, sůl 0g.

Složení: 100% spirulina (Arthrospira platensis) v prášku z ekologického zemědělství.

Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Země původu: Čína. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Spirulina – to je miniaturní organismus, který byste bez mikroskopu na zemi jen stěží hledali. Také proto, že se vyskytuje ve sladkých vodách a ze všeho nejvíce lidem připomíná řasu – ve skutečnosti je však mnohem bližší bakteriím.

Spirulina patří mezi sinice, prastaré organismy, které se na zemi vyskytovaly již před několika miliardami let. V dnešní době budí pozornost především jako superpotravina, která je výživově velice hodnotná a i v malém množství dokáže lidskému tělu dodat široké spektrum hodnotných látek.

Za skvělou cenu si ji můžete dopřát i vy. Koupit ji můžete jak na internetu, tak v kamenných prodejnách zdravé výživy. A to jak v podobě tablet, tak v podobě spirulina prášku. Stačí, když doporučené množství prášku zapijete dostatkem tekutin anebo ho vmícháte do jogurtu, kaše anebo jiného jídla.

Pro potřeby výroby doplňků stravy se spirulina pěstuje – vybrat si tak můžete spirulinu, která pochází z kvalitní produkce ekologického zemědělství, je 100% čistá a bez příměsí. Její zpracování je velice šetrné se zřetelem na to, aby se v produktu zachovalo maximum hodnotných látek.

Spirulina je v první řadě zajímavým zdrojem velkého množství přírodních proteinů, kterých obsahuje více než hovězí maso anebo ryby. Konzumace spiruliny je tak výbornou možností, jak dosáhnout na přírodní bílkoviny, které nepocházejí ze živočišných zdrojů. To ocení všichni vegani, vegetariáni, ale jistě i sportovci, kteří si budují svalovou hmotu.

V sinici najdeme také mnoho zajímavých vitamínů. Patří k nim vitamíny skupiny B, a dokonce i vitamín B12. Dále vitamíny A, C, E, D. Z barviv jsou obsaženy karoteny, chlorofyl a modrozelené barvivo fykocyanin. Také obsahuje kyselinu gama linoleovou.

Z účinků na zdraví se uvádí především příznivý vliv na funkci mozku a srdce, snižování cholesterolu, normalizace krevních cukrů a celkové posílení imunity.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.