📦Moc se omlouváme, ale z důvodu velkého množství objednávek, může být expedice opožděná. 📦 Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Spory plísně kodži - bílé na miso a amazaké

Kód: 12303
300 Kč
Skladem
Položka byla vyprodána…

Fotka je pouze ilustrační.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Než začněte tak trochu kroutit očima nebo dokonce celou hlavou, že tedy plíseň do kuchyně rozhodně nepatří, tak ještě chvilku vydržte a přečtěte si, co to vlastně kodži je a proč je tak výjimečná v gastronomii. Možná vás dokonce překvapí, že ji máte i vy ve své domácnosti a možná ji i velmi často používáte, aniž byste vůbec tušili. V podstatě kodži je buď samotná plíseň Aspergillus oryzae, případně se může jednat o obilovinu, na které právě plíseň vyrostla. Je skutečně jedlá a nemusíte se jí obávat, jelikož neprodukuje žádné mykotoxiny. Naopak její kouzlo spočívá v tom, že umí obilovinu během 24 hodin napustit trávicími enzymy a přidá jí na sladkosti.

A teď jsme tak trochu u vaší spíže. Následně se z takto připravené obiloviny vyrábí například sójová omáčka, miso, slaná jemná pasta shio koji nebo také saké. To samozřejmě není jediná její přítomnost v potravinách, dokonce se používá i na rychlé staření masa a vy si poté pochutnáte na skvělém steaku.

Čistá očkovací kultura

Pokud chcete mít jistotu v očkovací kultuře, tak si neváhejte objednat kvalitní očkovací prášek, který nebude zajisté kontaminovaný a se sporami kulturní plísně Aspergillus oryzae neboli také lidově řečeno kropidláku rýžového, se vám bude dílo zajisté dařit.

Vybrat si můžete ze dvou variant

  • plíseň s bílými sporami – vyniká silnými sladovacími vlastnostmi, je vhodná na světlé i červené miso, saké i amazaké
  • plíseň se zelenými sporami – je s menším obsahem cukru, vhodná na výrobu kome kodži za účelem staření masa, na tmavé miso a sójovou omáčku.

Se zásilkou obdržíte i podrobný návod, takže se nemusíte obávat toho, že něco pokazíte. Kultivace je velmi jednoduchá a vy prožijete jedinečný gasto zážitek.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: