Ostropestřec mariánský, drcený plod 500g

Kód: 882
129 Kč
Skladem

Drcený plod ostropestřce peruánského Zdravý den®. Ostropestřec peruánský je jednoletá nebo dvouletá rostlina. Nazývá se také mariánský bodlák.

Použití: čaj z ostropestřce vařte na mírném ohni minimálně 5min. Po vypnutí nechte dalších 15min vyluhovat. Ostropestřec mariánský lze konzumovat i samostatně nebo přidat do polévky, müsli, jogurtů, smoothie a dalších pokrmů.

Doporučené dávkování: pro přípravu čaje dejte 1 čajovou lžičku do 200ml vody. Čaj užívejte 2x denně.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1657kJ/402kcal, tuky 34g z toho nasycené mastné kyseliny 4,8g, sacharidy 1,5g z toho cukry 1,1g, vláknina 41g, bílkoviny 20g, sůl 0,02g.

Složení: 100% ostropestřec mariánský (Silybum marianum), drcené plody.

Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Skladujte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Země původu: Polsko. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla. Doplněk stravy. EAN 8594172692214

Detailní informace

Detailní popis produktu

Možná už jste ho také potkali – statný bodlák s bílými skvrnami na listech – přesně tak vypadá ostropestřec mariánský (Silybum marianum).

Ostropestřec mariánský pochází ze Středomoří, jeho přirozený areál dále sahá také do malé a Přední Asie a na Kanárské ostrovy. Ovšem narazit na něj můžete i na českých polích – ostropestřec zde zdomácněl a díky velké oblibě mletého ostropestřce se zde nezřídka pěstuje.

Z rostliny se využívají její semena. Drcený ostropestřec mariánský slouží především pro přípravu čaje, nicméně tlučený plod ostropestřce můžete jíst i samostatně anebo jej přidávat do polévek, cereálních směsí i jiných pokrmů.

Právě drcení semen ostropestřce umožňuje plně využít látky, které jsou v nich obsažené. Jestliže budete drcený ostropestřec konzumovat za studena, bude to ideální, neboť varem a zalitím horkou vodou se obsah látek snižuje.

Drcený ostropestřec obsahuje především bílkoviny, rostlinné oleje a vlákninu. Najdeme v něm i aminokyseliny a vitamín E. Hlavní účinnou látkou, pro kterou se ostropestřec pěstuje, je silymarin.

Silymarin má výrazné prospěšné účinky na játra – obnovuje jaterní tkáň, proto se využívá pro regeneraci jater. Právě jaterní potíže jsou tím prvním, co se s pozitivními účinky drceného ostropestřce mariánského spojuje.

Silymarin můžete získat jak vyluhováním drcených semen, tak i v podobě tablet z ostropestřce mariánského – ostropestřec tablety obsahují standardizovaný obsah silimarinu.

Pokud se pro ostropestřec rozhodnete, můžete se těšit také na jeho další skvělé účinky na zdraví. Lidové léčitelství ho doporučuje také při potížích se žlučníkem, slezinou nebo dvanácterníkem. Pomáhá při regeneraci cév a při křečových žilách. Zabírá i na žloutenku, hemeroidy či žaludeční koliku. Nejenže váš organismus celkově detoxikuje, ale ještě navíc zlepší i psychiku.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
AS Avatar autora | 27.3.2024
velmi dobré, velmi výhodná cena

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.