Acidofilní kultura
Kód: 9696Detailní popis produktu
Acidofilní mléko je lidem známo mnoho let a je stále součástí jídelníčku včetně vegetariánů, kteří jím nahrazují především proteiny z masité stravy. Čerstvé mléko je i vydatným zdrojem vápníku a fosforu, a to acidofilní k tomu může přidat další tři výhody.
Probiotika – acidofilní mléko se vyrábí tak, že se čerstvé mléko prosytí tzv. základní smetanovou kulturou, a spolu s ní kulturou prospěšných bakterií Lactobacillus acidophilus. Tyto kultury, známé jako probiotika, se podílí na správném složení mikroflóry tlustého střeva, a tím jej zároveň chrání před civilizačními chorobami.
Stravitelnost – probiotika se postarají o rychlejší a snazší stravitelnost mléka, a také zajistí lepší využitelnost obsažených živin. Celkově je tedy acidofilní mléko zdravější než čerstvé.
Nižší obsah laktózy – laktóza neboli mléčný cukr, bývá u některých osob zdrojem laktózové intolerance (nesnášenlivosti), pro ně je pití čerstvého mléka naprosté tabu. U lehčích forem tohoto onemocnění je však možné pít acidofilní mléko díky výrazně nižšímu obsahu laktózy.
1 sáček
Vhodné i pro jogurtovače. Obsahuje 1 sáček sušené kultury (přímé očkování do 1 l mléka).
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě. 
Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 
Nebo můžete vyzkoušet jogurtovače Biowin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
