Mléčné kultury

Nejprodávanější

Guzzanti GZ 706
 
999 Kč
teplomer
Teploměr
Skladem
Kód: 9765
 
150 Kč
bulgaricus 4.s1
Zakysaná smetana
Skladem
Kód: 9723
 
149 Kč
milk 7621598 640
Probiotická kultura
Skladem
Kód: 9702
 
199 Kč
7 položek celkem
Alpské mléko Kód: 6648
Guzzanti GZ 706
999 Kč

jogurtovač • příkon 14 W • časovač • 7 skleniček o objemu 170 ml • celkový objem 1,2 l • LCD displej • snadné čištění • český návod s recepty • barva bílá • rozměry balení 13 ×...

Kód: 6651
teplomer
Teploměr
Skladem
150 Kč
Kód: 9765
bulgaricus 4.s1
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9723
milk 7621598 640
199 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9702
milk 518067 640
99 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9696

Mléčnou kulturou rozumíme mikroorganismy, které rozkládají mléčný cukr – laktózu na jednodušší organické látky, a tím se pro lidský organismus stávají lépe stravitelnými. Toto je také jeden z důvodů, proč lidem doporučit konzumaci mléčných výrobků s mléčnou kulturou a dát jim přednost před čerstvým nebo trvanlivým mlékem. Druhým důvodem doporučení těchto produktů je přítomnost probiotických kultur, s nimiž lidský organismus žije ve vzájemné symbióze.

Acidofilní mléko – mléčnou kulturu můžete využít pro výrobu acidofilního mléka. Výhodné je kulturou naočkovat mléko prvotřídní kvality, například od krav, volně se pasoucích na alpských horských loukách. Bude rozhodně prospěšnější, než mléko od krav ustájených, udržovaných v chovu při umělém osvětlení.

Jogurt – alpské mléko využijete i pro výrobu jogurtu, probiotická kultura je vhodná i pro domácí jogurtovače s termostatem, například značky Guzzanti.

Zakysaná smetana – velmi oblíbený fermentovaný mléčný produkt, který využijete i pro výrobu zmrzlinových pohárů, dortů, koláčů a palačinek. Skvěle se hodí do kombinace s kvalitními ovocnými džemy.

Kefír – zakysané mléčné výrobky, kam patří i kefír patří z hlediska Tradiční čínské medicíny mezi ochlazující potraviny, velmi příznivě ovlivňuje zejména dráhu tlustého střeva a plic, proto je také doporučován pro posílení trávení a zlepšení životní vitality.

Tvaroh – doma si můžete vyrábět i tvaroh a využijete jej pro domácí buchty nebo velmi výživné tvarohové pomazánky, ideální zejména pro sportovce, kteří regenerují a nabírají svalovou hmotu.

Měkký sýr - jistě vám zachutná i doma vyráběný měkký sýr, můžete jím pohostit vaše blízké, kteří k vám zavítají na návštěvu. Skvěle se hodí k celozrnnému dalamánku nebo kváskovému chlebu. Doplníte jej rajčatovým salátem nebo strouhanou mrkví s celerem a červenou řepou a máte vynikající pochoutku pro každou příležitost.