Čím vás překvapí pšeničný bulgur

Složení – bulgur je předvařená, nahrubo pomletá celozrnná pšenice. Bývá často konkurentem kuskusu a je s ním také porovnávána zejména z výživového hlediska. Bulgur nutriční hodnoty mívá velmi podobné, zvláště tam, kde je kuskus zhotovený z celozrnné semolinové mouky. Z bulguru se nejčastěji připravují zapékané pokrmy se zeleninou, sýrem či luštěninami a hodí se pro přípravu pšeničného rizota. Může se ovšem využít i do sladkých dezertů s ovocem a oříšky, podobně jako jáhly.

Rychlost přípravy – jednou z podstatných výhod pšeničného bulguru je rychlost přípravy. Jeho výrobci počítají s tím, že jej pouze krátce povaříte, necháte dojít pod pokličkou a za půl hodiny jej můžete podávat. Je to svým způsobem fastfood, ale s tím rozdílem, že je mnohem zdravější, výživnější a také levnější, než výrobky rychlého občerstvení z bílé pšeničné mouky a bramborových hranolků, s velkým množstvím tuku a minimem zeleniny.