Co bychom bez zdraví byli?

Lidem se může dařit dobře, ale nejednou také nemusí. Spokojenost totiž pramení z mnoha různých příčin, z nichž některé neovlivníme nebo jež ovlivníme jenom stěží. Ale jsou tu i záležitosti, jež mohou náš život skutečně pozitivně ovlivnit a jež pro nás nejsou nezvládnutelné. Třeba takové stravování.

Jakkoliv by se mnohým z nás mohlo zdát, že potrava, kterou konzumujeme, zase až tak zásadní není, protože jde přece hlavně o získávání energie, jež nám dává možnost přežít, je realita docela jiná. To, co jíme, se na našem stavu zaručeně odráží a nejednou to má i přímo zásadní vliv na to, zda se nám bude po zdravotní, fyzické i psychické stránce dařit dobře nebo ne.

A co se tedy považuje za ideální potravu, co bychom si rozhodně neměli odpírat? Toho je poměrně dost. A patří sem nesporně mimo jiné i plody kustovnice čínské goji. Poprvé se u nás tyto objevily na trhu na přelomu století a dnes už je seženeme docela běžně v prodejnách se zdravou výživou. A to naprosto logicky.

Tyto plody nám nabízejí nejednu látku, kterou nesmíme v naší výživě postrádat, bez které se neobejdeme, máme-li se těšit dostatečnému zdraví. A tyto nám přichází vhod samozřejmě jedině tehdy, když je užíváme, ale také když to s nimi nepřeháníme. Protože jsou jako leckde jinde i u goji nežádoucí účinky, mezi něž může patřit třeba citlivost na slunce, trávicí obtíže, poškození jater nebo alergická reakce.

Ale kdo se řídí heslem ‚všeho s mírou‘, ten nebude určitě zklamán. Protože tato rostlina nabízí mnoho vitamínů, stopových prvků, minerálních látek, polysacharidy i karotenoidy, jež jsou zdraví prospěšné, a navíc tyto plody i dobře chutnají.

A tak se tyto plody už dávno využívají i v čínské medicíně, kde je tato rostlina považována za zázračnou. Bojuje se s ní proti stárnutí, za správnou funkci ledvin a jater, za zlepšení zraku a krvetvorby, posílení imunity a další vlivy na lidský organismus.

button_kupte-zde