📦Moc se omlouváme, ale z důvodu velkého množství objednávek, může být expedice opožděná. 📦 Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Jáhlová kaše pro sport i odpočinek

Také patříte k lidem, co rádi sportují a pohybují se v přírodě? Co jezdí často na výlety na kolech, provozují horskou turistiku a v zimě lyžují? Aktivní sportovci potřebují kromě vybavení a vhodného zázemí v podobě ubytování i optimální výživu. Ta by měla být taková, aby po ní neusínali únavou, a aby zároveň dostatečně zasytila na dlouhou dobu. Měla by uvolňovat živiny, například sacharidy, do krevního oběhu postupně, aby nedošlo k přetížení slinivky břišní. Měla by být zároveň lehce stravitelná, bez nadýmání, které si se sportováním zrovna příliš nerozumí.

Jestliže stále holdujete klasickému hotelovému jídelníčku, jako jsou párky, vejce na tvrdo, a k tomu bageta z bílé mouky, máme pro vás tip na lepší zdroj. Odložte uzeninu s rohlíkem a zkuste dát přednost jáhlové kaši.

Jáhly splňují veškeré předpoklady, o nichž jsme se zmínili v úvodním odstavci. Můžete je připravit na slaný způsob, nebo na sladko, záleží pouze na vaší fantazii a chuti. Na Internetu lze stáhnout desítky, možná i stovky receptů, jak jáhly správně připravit a dochutit.

Vláknina – díky obsažené vláknině jáhly uvolňují sacharidy do krve pomalu, mají tedy nízký glykemický index a nebudete trpět energetickými výkyvy, jako ti, co to přehání se sladkostmi, bílým pečivem a dalšími potravinami podobného charakteru.

Neobsahují lepek – s tímto alergenem se v jáhlách nesetkáte, jsou tedy vhodné i pro přísnou bezlepkovou dietu. Jáhly lze doporučit i lidem se zažívacími obtížemi a po operacích trávicího traktu. Jsou pro zažívání velmi šetrné a mohou je jíst i malé děti. Musíte je však správně připravit. Jáhlová kaše zdraví posílí i seniorům s oslabeným trávením, protože trávicí trakt mírně zahřívá a pomáhá lépe prokrvovat.

Jáhly před vařením spařujte

A jedna důležitá poznámka na závěr: Doporučujeme jáhly vždy před vařením spařit vroucí vodou, například přes sítko z rychlovarné konvice. Vytratí se pak jejich případná hořkost.