Kultura pro zdravý nápoj

Tentokrát se zaměříme na speciální chov tibetské houby. Ačkoliv název je trochu zavádějící, protože s klasickou, reálnou houbu to skutečně nemá nic společného, tak není pochyb, že má svoje místo v našem zdravém jídelníčku. Jedná se spíše o mléčný nebo vodní kefír, který si můžete vyrobit doma sami. Je rovněž specifický tím, že vypěstovat ho zvládne i začátečník. Tibetská houba k pěstování mnoho nepotřebuje a především se dá zakoupit i s přesným návodem, který provede každého od začátku procesu, až do úspěšného hotového produktu. Navíc nechybí doporučení, jak si zálohovat další vzorek pro nový a chutný nápoj.

Vzhled vás nesmí zaskočit

Tato symbiotická kolonie různých druhů laktobacilů, kvasinek a dalších mikroorganismů, není na pohled nic zázračného. Ale díky pokojové teplotě a mléku, dokáže tato kultura vytvořit hotovit zázrak. Prokysává mléko a tím ho ochucuje a napěňuje. Po několika dnech postačí nápoj scedit a lze dále pokračovat v dalším postupu pěstování a také samozřejmě k popíjení. Záleží také na způsobu a délce fermentace, podle toho ve výsledku můžete mít hustý nápoj nebo i kvašenou vodní limonádu. Je pravdou, že lépe se bude tibetské houbě dařit v mléce živočišného původu, a proto i když se jedná o zdravý nápoj, tak přece jenom jedinci s intolerancí laktózy by si nejprve měli ozkoušet, jestli snesou tento domácky vyrobený produkt.

Tibetská houba nikdy nezklame

Pokud se budete o tuto kulturu dobře starat, tak se vám odvděčí neustálým růstem a novými možnostmi. Při správné péči si rozhodně nebudete stěžovat na nedostatek růstu tibetské houby. Tato investice se rozhodně vyplatí, jelikož tím podpoříte správné trávení a přinese vám to i další jiné benefity. Tibetská houba se dá zakoupit v e-shopu se zdravou výživou a dalšími speciálními produkty, proto neváhejte a nezapomeňte ji vložit do svého košíku. Vše potřebné pro pěstování tibetské houby máte již doma.

button_kupte-zde