Zdroj cenných a prospěšných látek

Je zcela možné, že tibetská houba klame svým označením, jelikož se v podstatě nejedná o skutečnou houbu, která je běžně známá, ale o úplně jiný sortiment, který ovšem je velmi významným prvkem pro lidský organismus. Pravděpodobně se toto označení může vztahovat k tomu, že její původ je mimo jiné z Tibetu. Nicméně to není zase tak důležité, odkud pochází, ale spíše, čím je tibetská houba svými účinky přínosná pro tělo. Také je celkem pravděpodobné, že když se řekne tibetská houba, tak jedná o mléčný nebo vodní kefír nebo o kombuchu, z které se připraví skvělá octová limonáda.

Co vlastně tibetská houba je?

Jedná se o lidový název, ale v podstatě je to o seskupení bakterií, octových a mléčných kvasinek, z kterých získáte jedinečný nápoj. Tibetská houba rozhodně není nováčkem na trhu ani mezi lidmi, její účinky jsou známé již přes tisíce let. Dala by se dokonce tak trochu přirovnat ke kvásku, jelikož při správném postupu není problém si ji stále množit a tím si držet kvalitní zdravý zdroj neustále ke konzumaci. Je zdrojem laktobakterií, nechybí ani zdroj lehce stravitelných bílkovin, které tělo potřebuje pro svůj zdravý vývoj. Samozřejmě vám dodá i dostatečné množství vitamínů, předně A, B, D a E a přirozeně není chudá ani na minerální látky.

Ideální podpora pro organismus

Vesměs každá zdravá surovina má příznivé působení na lidský organismus a jisté zdravotní benefity přináší i svými účinky tibetská houba. Pozitivně ovlivní trávení, zvláště pokud má někdo problémy s překyselením žaludku nebo i vylučováním. Díky střevní rovnováze dokáže celkově ovlivnit to, aby se jedinec cítil lépe, což má přirozeně vliv na celkový nervový systém. Je také prokázáno, že když se zvýší vitalita a dodá jistý zdroj energie, tak to vše odbourá i únavu. Tibetští mniši například preferovali pití tibetské houby pro její podporu dlouhověkosti. Každopádně ať se o ní povídají romány, je velmi chutná a zdravá.

button_kupte-zde