Malý zázrak sladkovodních vod

Chlorella je známá hlavně díky svým nutričním vlastnostem a prospěšným účinkům na lidský organismus. Není však všechno zlato, co se třpytí. I když se jedná o přírodní produkt a její účinky jsou prověřený mnoha studiemi, není vhodná pro každého.

Základem je správné užívání! Je důležité začít s malou dávkou a postupně množství navyšovat. Hlavním indikátorem je zeleně zabarvená stolice. Potřebné množství je velmi individuální a ovlivňuje ho celá řada faktorů. Je také nutný dostatečný příjem tekutin, díky kterým bude možné vyloučení škodlivých látek z těla. V případě příliš vysokého dávkování se mohou objevit projevy v podobě bolesti hlavy, únavy, trávicích potíží nebo vyrážky. Tyto projevy jsou však spojeny s očitou vnitřní mikroflóry a velmi brzo odezní. Rozhodně se však nejedná o příjemný stav a je proto dobré začínat na skutečně malých dávkách a množství jen postupně navyšovat. Pokud už se potíže dostaví, je dobré dávku snížit nebo chlorellu na pár dní úplně vysadit a zvýšit příjem tekutin.

Řasu se také doporučuje konzumovat systematicky. Po tříměsíční očistné kůře by měla následovat alespoň měsíční pauza. Chlorella nežádoucí účinky však není radno podceňovat, pokud se jejich projevy nelepší nebo patříte do některé z rizikových kategorií.

  • Alergická reakce

I když se jedná o čistě přírodní produkt a alergická reakce se objevuje jen ojediněle, je dobré se mít při její konzumaci na pozoru. Pokud bezprostředně po konzumaci pociťujete svědění v ústech a krku nebo dýchací potíže, nebude pro vás chlorella tím pravým ořechovým.  

  • Těhotenství a kojení

Vliv této řasy na těhotenství a vývoj plodu není příliš probádán a proto se její konzumace nedoporučuje těhotným ani kojícím matkám. Stejně je tomu i s dětmi do 3 let věku. Některé nezávislé studie však tvrdí, že plod dítěte není v tomto případě nijak ohrožen a naopak je zaznamenána lepší kvalita mateřského mléka.

button_kupte-zde