Matcha tea: vlastnosti, jak ho správně připravit a dávkovat

Na rozdíl od jiných druhů má Matcha podobu jemného prášku, který je velmi voňavý a má jasně zelenou barvu. Cílem zpracování a přípravy čaje je zachovat co nejvíce dobrých vlastností zeleného čaje, které byly ještě během pěstování posíleny.

Kromě mnoha benefitů pro lidské zdraví, je tento nápoj také chutný a voňavý. Nachází uplatnění i při přípravě dezertů a zmrzliny.

Matcha Tea: Vlastnosti a výhody

Tento čaj je bohatý na antioxidanty. Má také vysoké dávky vitamínů, zejména vitamín C, ale také vitamín A a řadu vitamínů B.

Matcha urychluje metabolismus a pomáhá spalovat tuky mnohem lépe než jiné nápoje. Má dobré močopudné vlastnosti a dokáže uklidnit pocit hladu. V případě že hubnete, je matcha tea dávkování dva šálky denně.

Tento nápoj také snižuje hladinu cholesterolu, a to pomáhá snižovat riziko srdečních chorob. Je to také výborný prostředek k detoxikaci, protože pomáhá vylučovat z těla těžké kovy a toxiny. Jako antioxidant bojuje proti volným radikálům a zpomaluje tak stárnutí buněk. Pití čaje zvyšuje aktivitu mozku, zlepšuje paměť a dochází ke zlepšení nálady. Po vypití dochází ke zklidnění sliznice žaludku a střev žaludku, zabraňuje překyselení žaludku a díky obsahu kofeinu je vhodný proti únavě.

Příprava a matcha tea dávkování:

Matcha tea je na rozdíl od jiných druhů čaje ve formě prášku; z tohoto důvodu se nepřipravuje infuzí, ale suspenzí. To znamená, že čajový prášek by neměl být vložený do vroucí vody, ale měl by být umístěný do šálku a zalitý horkou vodou o teplotě 80°C. Pokud si nejste jistí, jaké je matcha tea dávkování, potom by na malý šálek měla stačit polovina malé lžičky prášku.

Pokud chcete připravovat a pít čaj správným způsobem, jde o rituál, ke kterému budete potřebovat patřičné vybavení (misku z kameniny nebo porcelánu, dřevěnou lžíci, bambusovou metličku).

button_kupte-zde