Moruše bílá – znovuobjevený zázrak pro zdraví

Znáte moruše? Jedná se o dávno zapomenuté starodávné ovoce, které se nyní do povědomí lidí pomalu vrací.

Vždyť už bylo na čase! Tyto drobné plody, které svým vzhledem nápadně připomínají ostružiny, jsou cenným zdrojem vitamínů pro zdraví. A nejen těch – v moruších najdeme mimo vitamínů (především vitamín C a K) také minerální látky (železo, vápník, fosfor, draslík a hořčík), mnoho přírodních cukrů, vlákninu i bílkoviny. A přirozeně žádný tuk.

Jak je tedy vidět, tak moruše si určitě zaslouží, aby se dostala i na váš stůl!

Moruše bílá (Morus alba) je mohutný strom, který pochází z Číny. A na tomto velikánu roste celá řada drobných plodů nápadně podobných ostružinám – s tím rozdílem, že mají bílou až jemně narůžovělou barvu.

Přestože jsou v současnosti moruše pro mnoho lidí téměř neznámé, v Evropě se začaly pěstovat již před stovkami let. Nejprve jako nezbytná potrava pro bource morušového – kvůli výrobě hedvábí. Později ovšem moruše na českých zahrádkách zdomácněly, neboť jsou výbornou surovinou pro výrobu marmelád, moštů, vína anebo na sušení.

A díky účinkům moruše bílé na lidské zdraví se rozhodně vyplatí její plody ochutnat. Moruši si buď můžete zasadit na zahradě a pravidelně se tak těšit z její úrody, anebo na celou věc můžete jít jednoduše – sušené plody moruše bílé si můžete jednoduše koupit. Pro maximální požitek vybírejte kvalitní plody s bio certifikací!

Moruše bílá – znovu objevený poklad pro zdraví

Jestliže se cítíte unavení a slabí, moruše vám jednoznačně prospěje – díky její schopnosti účinně bojovat s únavou se moruše používá i v tradiční čínské medicíně.

Dále se doporučuje k léčbě chudokrevnosti, na podporu funkce ledvin, ke snížení tlaku, pro zklidnění, i na lepší spánek.

A navíc, sušená moruše vám jistě zachutná – má medově sladkou chuť a výborně se proto hodí do různých cereálních směsí, do kaší, na ozdobu dezertů, anebo ji můžete chroupat jen tak.

button_kupte-zde