Objevujte kouzla ořechových krémů a másel

Dokážete si představit život bez ořechů? Neznali bychom vánoční cukroví, ořechové bábovky, ale i ořechové krémy. Možná se i vám přihodilo, že jste otevřeli nádobu s Nugetou a po chvíli jste se přistihli, že jste ji zcela vyprázdnili doslova na posezení. Ořechové krémy a másla jsou neodolatelnou pochoutkou pro děti i pro dospělé.

Jsou zásobárnou zdravých tuků a proteinů – pozorovali jste někdy veverku, jak utíká s ořechem v prackách, a chystá si na něm ve větvích korun stromů pochutnat? Ořechy představují zejména pro veverky a ptactvo základní potravinový zdroj, jsou nesmírně bohaté na esenciální bílkoviny a přínosné tuky. Nedomnívejte se, že tuk je něco špatného, a že je to jen zdroj přebytečných kalorií, to se týká hlavně tuků živočišných a stejně tak i nevhodně průmyslově zpracovaných sacharidů. Tuky potřebujeme k součinnosti s některými vitamíny, jinak by je naše tělo nevyužilo.

Jsou nesmírně chutné – jakmile lidé vkročí s nákupním vozíkem v supermarketu do oddělení cukrovinek, málokdy odolají lákadlu sáhnout po arašídovém či lískooříškovém krému. Není divu, vždyť jsou to jedny z nejchutnějších sladkostí na trhu. Proč si tedy nedopřát to, co pochází přímo z přírody, a nemá to se syntetickými preparáty nic společného? Ale jistý zádrhel tu je – cukr.

Cukr – většina běžně prodávaných ořechových másel a krémů je přislazována bílým řepným cukrem, a to je problém. Rafinací zpracovaný cukr totiž výrazně degraduje výživovou hodnotu krémů, navíc jim značně navyšuje kalorickou hodnotu. Ohlížejte se raději po máslech a krémech zpracovaných šetrným přirozeným způsobem a hlavně bez cukru.

Konzervanty, emulgační látky a palmový olej -  to vše jsou problematické přidané látky, které by kvalitní výrobek tohoto typu neměl obsahovat. Zbytečně vám zatěžují trávení a zejména játra, která musí tyto chemikálie odbourat.

button_kupte-zde