Pochutnejte si na zdravých bezlepkových perníčkách

Bezlepková dieta může být pro některé jedince tak nepříjemná, že mají pocit, jako by se jim zhroutil model světa, na jehož strukturu byli doposud zvyklí. Musí začít ze dne na den měnit své stravovací návyky, a to není jen tak, zvláště pak, pokud nejsou tito lidé dobře informováni o možnostech, jaké jim může poskytnout alternativní strava.

V současné době ale existuje již tolik pokrmů a receptů, s nimiž je tento zdravotní handicap dobře zvladatelný. Z bezlepkových obilovin máte na výběr mezi rýží, quinoou, čirokem, pohankou, ovsem, kukuřicí, amarantem a jáhlami, a máte-li zájem do jídelníčku zařadit i sladkosti, není problém pochutnat si třeba na bezlepkových perníčkách.

Absence lepku v perníčkách však není jediným plus, vyrábí se totiž z mouky celozrnné, která obsahuje všechny živiny v původním složení, a nejsou tu zastoupené žádné konzervanty, zlepšovače chuti ani bílý řepný cukr. Ten je nahrazován cukrem třtinovým z ekologického zemědělství.