Proč dát přednost zdravější variantě medových perníčků

Medové perníčky naleznete v supermarketech v poměrně hojném počtu a chcete-li si je upéct sami, objevíte na Internetu spoustu receptů, kde se to doslova hemží nezdravými surovinami. Většina z nich se shoduje na moučkovém cukru, vejcích, máslu a bílé pšeničné hladké mouce. Jako kdyby snad Češi nedokázali péct jinak, a hlavně zdravěji.

Záleží-li vám na vašem zdraví, pak se přeorientujte tam, kde se žádná bílá mouka a rafinovaný cukr nevyskytují. Medové perníčky lze totiž pořídit i z neztuženého tuku, celozrnné pšeničné BIO mouky a bezfosfátového kypřícího prášku do perníku. Pochutnat si můžete i na tom, co je prospěšné pro vaše tělo, a rozhodně není pravdivé tvrzení, že zdravá výživa je vlastně děsná otrava, bez chuti, a že tito lidé strádají a trpí, jen aby se vyhýbali nezdravým potravinám.  

Máte-li mezi sebou někoho, kdo příliš zdravé výživě nedůvěřuje, můžete se pokusit dát mu možnost vyzkoušet něco jiného, než na co byl doposud zvyklý, aby měl možnost srovnání a mohl se rozhodnout vydat se směrem, co bude více prospěšný nejen jemu, ale i jeho rodině.