Zájem o rostlinný protein mezi lidmi stoupá z několika důvodů. V první řadě se lze zříci masitých jídel z etických důvodů, a pak jsou rostlinné proteiny lépe stravitelné a zdravější.
Je chuťově neutrální – značnou výhodou chia semínek je jejich cuťová neutralita, což se hodí právě v případě chia proteinu, kdy jej můžete přidávat do jakéhokoli sladkého či slaného pokrmu. V zásadě pak na chuti jídla ani nepoznáte, že jste do něj protein přidávali, a to i v případě ovocných zákusků, dortů a obilných kaší.
Ocení jej vegani i lidí s bezlepkovou dietou – alergie na lepek a mléčný protein nebo mléčný cukr není k užívání chia proteinu na překážku. V podstatě jej může užívat kdokoli, kdo potřebuje zvýšit ve stravě svou proteinovou nálož například z důvodu sportovních tréninků ve výkonnostním či rekreačním sportu anebo při jednorázové námaze, jako je stěhování, stavební práce v rámci rekonstrukce bytu apod.