Proč k snídani pohankovou kaši

Pohanku je velmi důležité vhodně dochutit, podobně jako amarant je totiž chuťově velice svérázná, a někteří lidé se přes ní nedokážou přenést. Právě proto klademe důraz na to, abyste ji v případě instantní pohankové kaše dochucovali aromatičtějšími doplňky, jako je javorový sirup, med, skořice, džem z arónie, datle, sušené švestky anebo kešu či lískové oříšky. Jakmile vám však pohanka zachutná, vězte, že máte před sebou jednu z nejzdravějších pseudoobilnin. Konkurovat ji může snad jen quinoa a zmíněný amarant.

Pohanka je velmi prospěšná pro trávicí systém, mozek a nervovou soustavu, klidní deprese a posiluje cévy vysokým obsahem rutinu. A co možná nevíte, s pohankou budete podávat lepší fyzické výkony a bude se vám i lépe soustředit na duševní práci. Pohanková kaše k snídani je, s trochou nadsázky řečeno, dobrý začátek dne pro dospělé i jejich ratolesti, ať už je běžný pracovní (školní) den, anebo víkend či dokonce začíná vaše vysněná dovolená.