Rýžový olej, jako skvělá varianta rostlinných olejů

Rýžový olej je bohatý na některé vitamíny, jako je A, E a skupiny vitaminu B, minerály, řadu mastných kyselin. Zajímavosti jsou jeho antioxidační účinky, díky kterým omezuje volené radikály a tím chrání naše zdraví. Stejně tak se podílí na snižování zlého cholesterolu v našem organismu. Má dobré preventivní účinky na naše tělo, co se týče srdce, pleti a nádorových onemocnění.

 

Využití rýžového oleje je rozsáhlé a mi některé možnosti přiblížíme. Využití rozdělujeme na dvě odvětví, kdy se využívá v kuchyni při vaření a v kosmetickém průmyslu.

Začneme první variantou a to použití v kuchyni. K čemu je rýžový olej vhodný a za jakých teplot se využívá?

Jeho použití je velmi vhodné pro vysokoteplotní úpravy při vaření. Neboť má vysoký kouřový bod. Co to znamená? Je to schopnost oleje, kdy nedochází při jeho použití k přepalování. Může se tedy používat na dlouhé vaření, fritování, pečení a smažení. Jedná se o zdravější způsob přípravy pokrmů. Můžeme ho použít na vymazání plechu na pečení, ale také v jeho nízkých teplotách. Používá se do salátů na přípravu domácí majonézy a dresinku. Hodně se používá při přípravě asijských a čínských pokrmů.

Jeho druhé využití je v kosmetickém průmyslu. Kosmetika si ji vybrala, protože má skvělé účinky na spoustu částí našeho těla. Jelikož má příznivé účinky v zabraňování stárnutí pleti. Při užívání kosmetických přípravku se neucpávají póry a snadno se vstřebává. Je vhodný na všechny typy pleti. Někdy se přidává do opalovacích krémů, díky schopnosti zachycovat ultrafialové záření. Zamezuje tvorbě vrásek a stařeckých skvrn. Omlazuje pleť, zvyšuje její pružnost a pevnost.  To není vše. Má velmi dobré účinky na růst vlasů a zabraňuje jejich poškození. Vlasy nevysušuje. Využívá se i do přípravků, které pečují o řasy a obočí.

button_kupte-zde