Tajemství skryté pod skořápkou ořechů

Lidé, které trápí přebytečná kila, se skořápkovému ovoci urputně vyhýbá, neboť obsahuje velké procento tuku. Jaká je však skutečnost? Ořechy naopak hubnutí pomáhají a jsou nabyté vitamíny, minerály, bílkovinami a v neposlední řadě již zmíněnými tuky. Není však žádný důvod se jejich konzumaci vyhýbat, neboť jsou pro naše tělo prospěšné.

Je pravda, že o nezdravosti jednotlivých potravin primárně rozhoduje množství. Ani se zdravými ořechy se to nemá přehánět a například para ořechy předávkování znamená pro konzumenta řadu zdravotních problémů. Udává se, že doporučená denní dávka by neměla překročit 3 kusy, neboť je v tomto druhu ovoce obsažena větší koncentrace selenu, která může vést k malátnosti, únavě, zažívacím problémům a v krajním případě k vypadávání vlasů. Krom selenu je dobré upozornit i na jejich vyšší energetickou hodnotu, je proto dobré ořechy konzumovat v rozumné míře.

Skořápkové ovoce je možné konzumovat jen tak na chuť nebo ho přidávat do pokrmů, kde vykouzlí nezaměnitelnou chuť. Existuje však celá řada studií, která poukazuje, že díky jejich pravidelné konzumaci je možné předejít vzniku metabolických chorob.

Selen jako takový naše tělo potřebuje. Vliv má na celou řadu činností organismu. Obranyschopnost organismu, růst nehtů a vlasů nebo činnost štítné žlázy…to je jen malý výčet činností našeho těla, které se bez přítomnosti selenu nemohou uskutečnit. Jedná se o jeden z antioxidantů a můžeme ho najít v nejrůznějších doplňcích stravy, které jsou běžně dostupné v lékárnách.

Ve stravě ho pak nejčastěji hledejte v rybách, mase nebo vejcích. Selen se dá však do těla doplňovat i pomocí brazilských para ořechů, které ho obsahují vysoké množství. Pokud se tedy rozhodnete pro pravidelné doplňovaní selenu přírodní cestou za pomoci skořápkového ovoce, doplňky stravy raději vynechejte.

button_kupte-zde