Para ořechy BIO

Para ořechy jsou plodem obrovského tropického stromu juvie ztepilé. Na ten ovšem jen tak nenarazíte – roste v jižní Americe, v porostech amazonského pralesa. Jeho pěstování není nic snadného, a proto většina para ořechů na trhu pochází přímo z přírody. K tomu, abyste si mohli na para ořeších v přírodě pochutnat, byste museli semena zbavit velmi tvrdé skořápky. Na pulty našich obchodů se naštěstí dostávají již v hotové, vyloupané podobě.

Para ořech je poměrně velkým ořechem, který je navíc velice výživný. Najdeme v něm obrovské množství tuků, byť velmi kvalitních. Jádro ořechu obsahuje zhruba 70 % tuků, 15 % bílkovin a 7 % sacharidů. A také další hodnotné látky, ať už se jedná o minerály (významně zastoupený selen, draslík, vápník, železo, fosfor a hořčík), anebo vitamíny (A, E, D, a vitamín B, kterého obsahují nejvíce ze všech ořechů).

Podle lidového léčitelství jsou para ořechy skvělou potravou pro naše srce a cévy, jsou dobré pro krvetvorbu a podporují imunitní systém. Samozřejmě prospívají také kůži, vlasům a nehtům. Vysoký obsah selenu se uvádí jako prevence rakovinotvorných onemocnění.

Ať už se chystáte para ořechy vyzkoušet poprvé anebo je vám jejich chuť dobře známá, rozhodně toho nebudete litovat. Cena para ořechů je podobná jako u jiných druhů ořechů, a vy tak můžete tyto skořápkové plody střídat, protože pestrá strava prospívá zdraví.

Chutné a velké para ořechy můžete využít jako praktickou rychlou svačinu do kapsy, kterou budete mít po ruce vždy, když budete potřebovat zasytit a dodat energii. Jako všechny ořechy jsou i para ořechy velice výživné a obsahují vysoký podíl zdravého tuku.

Para ořechy můžete křoupat jen tak „na chuť“, můžete je přidávat do jídel, jako jsou cereální směsi či kaše, můžete je použít na vaření. V malém množství rozhodně neohrozí vaši štíhlou linii a podpoří vaše zdraví.

 
  • Řadit dle:
  • 4 položek celkem

Stránka 1/1