V čem je výhodné pečení domácího chleba

Položili jste si někdy otázku, proč péct domácí chléb a dát mu přednost před výrobky profesionálních pekařů? Pokusíme se tu krátce shrnout výhody domácího pečení s žitnou chlebovou moukou.

BIO – jestliže je chlebová mouka v BIO kvalitě, máte jistotu, že žito nebylo pěstováno s umělými hnojivy a není ošetřeno toxickými postřiky proti škůdcům.

Čerstvý chléb je čerstvý chléb – když zakoupíte chléb od pekaře, nejlépe jsou na tom malé soukromé (rodinné) pekárenské provozy, kde se vám někdy poštěstí natrefit na čerstvě upečenou várku. Nepodaří se to ale vždy, a tak je chléb upečený doma s moukou chlebovou anebo s Topnatur Low Carb směsí na chléb vždy sázkou na jistotu.

Úspora financí – i přes současné vysoké ceny energií a potravinářských surovin je domácí pečení chleba výhodnější po finanční stránce, ve srovnání s nákupem kvalitního kváskového chleba v BIO kvalitě. Pochopitelně nelze porovnávat vynikající domácí chléb s moukou žitnou chlebovou s tím, co se běžně prodává v obchodech s potravinami jako konzumní chléb.

Nečistoty – mouku na pečení chleba si doma pochopitelně nasypete do čistých misek či podobných nádob a vyhnete se tím při pečení případným nečistotám. Naopak žitná mouka chlebová v pekárnách může přijít do styku s hmyzem nebo s hlodavci, prachem, zeminou a dalšími kontaminanty.