Využijte vlastností pohanky pro svůj vlastní prospěch

Pohanka účinky je výraz, zadávaný do vyhledávačů lidmi, co ji neznají a chtějí se s ní blíže seznámit. Koluje o ní po Internetu mnoho zvěstí, a tak bychom si je tu nyní mohli shrnout a vytvořit si o pohance ucelený obraz.

Chuťový vjem – pohanka některým lidem chuťově nevyhovuje a z jídelníčku ji odstraní jen z tohoto důvodu. To je ale škoda, protože její přínos je nedocenitelný. Patří k nezdravějším plodinám, co nám dává příroda, navíc v přirozeném stavu, s mnoha výživnými látkami.

Bezlepková pseudoobilovina – pohanka není obilovina, ale pseudoobilovina, ale co je podstatné, neobsahuje lepek. Odpadá tak kontakt s významným alergenem, kvůli němuž musí držet přísnou dietu miliony lidí na celém světě. S pohankou se lepku opravdu bát nemusíte.

Jednoduchá a rychlá příprava – pohanku uvaříte během pár minut. Smíchejte ji v poměru dva až tři  díly osolené vody na jeden objemový díl pohanky, vodu uveďte do varu, nechte pohanku povařit cca 2 minuty a poté hořák vypněte a nádobu přiklopte poklicí a nechte surovinu 15 minut dojít. S pohankou ještě ušetříte na platbách za energie a zároveň vám bude prospěšná pro vaše zdraví.

Rutin pro vaše cévy – pohanku byste měli zařadit do jídelníčku častěji, alespoň dvakrát v týdnu. Je to, spolu s jablečnou slupkou a slupkou z rajských jablíček, jeden z nejlepších zdrojů rutinu. Rutin je označován jako vitamín P a je velmi potřebný pro komplexní fungování cévního systému, tedy tepen, žil i krevních vlásečnic, jimiž tělo udržuje ve spojení své periferní části. Mějte na paměti, že každá céva je důležitá, protože místo zásobuje živinami a odvádí odtud metabolické zplodiny. Můžeme tedy s nadsázkou prohlásit, že kdo si dopřeje častěji pohanku, může i ve vyšším věku vypadat mladistvě, protože i pokožka, vlasy, nehty a další okrajové části těla budou dobře prokrvené.