Využití rýžové mouky v kuchyni

Rýžová mouka jednou z náhražek klasických mouk. Využívají ji hlavně lidé na bezlepkové dietě trpící celiakií. Její struktura je velmi jemná a sypká. Má bílou smetanovou barvu. Má skvělé vlastnosti. Zvětšuje svůj objem a pojivost bezlepkových směsí. Většinou se používá při kombinaci s jinou bezlepkovou moukou, jako je například mouka kukuřičná, pohanková mouka, nebo některá z oříškových mouk. Rýžová mouka nemá žádný zápach ani vůni je neutrální. Její chuť je na tom velice podobně. Je zcela neutrální. Rýžová mouka je lehce stravitelná a navodí pocit nasycení. Nemusíte se bát, že se po jejím požití budete cítit špatně.

 

Rýžovou mouku můžete používat do různých druhů pokrmů. Má velké využití. Některé si představíme. Rýžovou mouku je možné použít na pečení domácího chleba. V kombinaci s jinou moukou například Jizerkou nebo moukou kukuřičnou. Lze do chleba přidat i semínka nebo oříšky. Vytvoříte tak jedinečnou bezlepkovou směs na domácí chléb.

Stejně tak se dá rýžová mouka využít v pečených i nepečených dezertech. Bezlepkové sušenky, dorty, koláče, nekynuté buchty. U sladkých pokrmů se dají využít některé oříšková mouky, jako jsou mandlová mouka, arašídová mouka, kešu mouka a další. V kombinaci s kokosovou moukou vytvoříte jedinečnou chuť. Stejně tak se hodí na muffiny, palačinky, lívance. Takový letní lehký ovocný koláč, je skvělý. Když využijete sezónní ovoce, jako jsou sladké jahody a borůvky nebo lehce kyselý angrešt s rybízem. Sladké dezerty ocení velicí i ti nejmenší.

Další použití rýžové mouky může být na zahušťování pokrmů. Když potřebujete zahustit omáčku nebo krémovou polévku. Stačí mouku zalít mlékem nebo trochou vody a přidat do omáčky. Vytvoříte tak krásnou jemnou konzistenci. Krásně zahustíte koprovku, svíčkovou, kuře na paprice, rajskou a další oblíbené pokrmy.

Vyzkoušejte ji i u vás v kuchyni.

button_kupte-zde