ClickCease
Průhledný proužek
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
 

Mléčný kefír

Kód: 9739
99 Kč
Skladem

Vše potřebné najdete v mléčný kefír kit

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě 6648_alnatura-bio-mleko-trvanlive-plnotucne

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejedná se o tibetskou houbu.Pokud hledáte ji jedná se o produkt https://www.nakliceno.cz/kultury/tibetska-houba-mlecny-kefir/

Kultura má velmi blízký původ, ale jednotlivé druhy kultury byli selektovány s z nich byla vytvořená nová směs. Ta je více vhodné pro další použití v mlékárenství. Lze lépe a rychleji množit, sušit a nabízí i krémovější a lahodnější chuť. Upřímně většině chutná tento více než Tibetská houba :)

Určitě je doporučujeme vyzkoušet. Z pohledu uživatele nabízí menší náročnost než Tibetská houba, o kterou je nutné se neustále starat. Nelze bohužel uchovat v sušené nebo mražené formě. Respektive lze, ale její aktivace není snadná. Bohužel tato kultura netvoří kefírová zrna a nemnoží se do nekonečna jako Tibetská houba. Doporučujeme použít cyklus opakování 10x. I poté je možné s kulturou pracovat, ale v domácím prostřední není 100% čistota a po čase nemusí být správné zastoupení  mikroflóry. 

 

Mléčný kefír vlastní výroby

Zdravý a chutný mléčný kefír si můžete vypěstovat sami doma. Postačí vám k tomu kultura, živočišné mléko, které je pasterizované nebo UHT a sklenice, která bude odpovídat velikosti 1 litru. Tento zdravý nápoj nepotřebuje mnoho péče. Postačí do mléka vsypat kulturu a sklenici dobře uzavřít. Během 1-2 dnů je mléčný kefír hotový a vy si můžete užívat zdravý nápoj, který podpoří váš zdravý životní styl. Navíc se dá opětovně vypěstovat další várka. Domácí kefír nebyl nikdy jednoduší.

Přínosné benefity pro zdraví

Určitě je třeba zpočátku omezit konzumaci mléčného kefíru. Tělo si musí na fermentovanou potravinu pomalu zvykat. Běžná střevní mikroflóra není zvyklá na větší přísun nových bakterií, které jsou velmi přínosné pro tělo. Začínejte popíjet mléčný kefír průběžně po malých dávkách. Mléčný kefír podpoří imunitu, dodá tělu řadu prospěšných látek. Konzumace může prospět lidem, kteří mají problémy s hustotou kostí nebo přímo s výrobky, které obsahují laktózu. Navíc vám může udělat radost i to, že jste si ho sami vypěstovali. 

 

Obsahuje 1 sáček sušené kultury (přímé očkování do 1 l mléka). Hmotnost: 5 g

Země původu: Česká republika

Vyrobit si kvalitní, chutný a především zdravý nápoj nebylo nikdy jednodušší. Zvládnou to i úplní začátečníci. Navíc je důležité zdůraznit, že mléčný kefír patří mezi skutečně lahodné mléčné fermenty, které prospějí organismu. Výhodou je, že obsahuje živé kultury probiotika, které podporují zdravou střevní mikroflóru. V podstatě pozitivním způsobem ovlivňuje trávení a podporuje zdravý imunitní systém. Jednoduše řečeno, neměl by rozhodně chybět ve zdravém jídelníčku.

Výhodou mléčného kefíru je rovněž i to, že prospěšné bakterie mohou skutečně pomoci i lidem, kteří trpí intolerancí na laktózu. Je to z toho důvodu, že proces fermentace výrazně snižuje obsah laktózy. K tomu, abyste si tuto lahůdku vychutnali, tak potřebujete kulturu, živočišné mléko, které je pasterizované nebo UHT a uzavíratelnou sklenici. Také není problém si připravit kefír v jogurtovači. Pak jen dodržet správný postup podle přiloženého návodu a můžete se těšit na mléčný kefír vlastní výroby.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Výpis diskuzí

Avatar autora Rostlinný kefír? 8.10.2025 22:44
Dobrý den, máte prosím vyzkoušeno, zda by kultura fungovala i v rostlinném mléce (sojové, ovesné)? Děkuji!
MK Avatar autora Rostlinný kefír? 10.10.2025 09:37
Dobrý den, bohužel dlouhodobě kultury potřebuji živočišný tuk. Pokud byste však cyklus opakovala vždy rostlinné a živočišné mléko měla by to kultura zvládnout. Doporučuji ale spíše tuto https://www.nakliceno.cz/tibetska-houba-na-mlecny-kefir/