Mléčný kefír

Tibetská houba

Tibetská houba je velmi známá mezi lidmi, nicméně mnohé může odradit již podle svého lidového názvu. Skutečně se nejedná o žádnou klasickou houbu, ale v podstatě jsou to kvalitní kefírová zrna, která jsou pro organismus velmi prospěšná. Pokud bychom měli definovat tibetskou houbu, poté je to společenství bakterií, mléčných a octových kvasinek. Tibetská houba přežívá v mléce a živí se laktózou. Do mléka vylučuje všechny zdraví prospěšné látky, které lidský organismus velmi ocení. Velmi jednoduše se díky takovému procesu mění na kefír. Vzhledově může připomínat malé růžičky květáku. Je pravdou, že vesměs všechny fermentační kultury mají spíše formu želatiny, která má na první pohled vzhled zrn nebo placek a skutečně s říší hub to nemá vůbec nic společného.

Každý si ji může doma vypěstovat

Tibetská houba pochází z Kavkazu a Tibetu, ale zakoupit ji můžete velmi snadno i u nás. Prodej tibetské houby se běžně objevuje v inzerátech, ale pokud chcete mít opravdu jistotu, že kupujete kvalitní produkt, tak si rovnou objednejte tibetskou houbu v e-shopu. Získáte rovněž i návod, jak se o ni starat nebo jak ji konzumovat. Koupit tibetskou houbu si lze i v obchodech se zdravou výživou. Je také možné, že máte ve vaší blízkosti sousedy, kteří tibetskou houbu pěstují a již ji rozdávají. Ve skutečnosti je mnoho verzí, kde koupit tibetskou houbu.

Investice do zdravého produktu

Tibetská houba je velkým zdravotním přínosem pro lidský organismus. Nyní již víte, kde koupit tibetskou houbu a rozhodně se vyplatí vyzkoušet její pěstování, které není náročné. Pokud vás zajímá cena tibetské houby, poté nahlédněte do našich produktů v e-shopu. Tibetskou houbu můžete využít i k dalšímu zpracování a rozhodně se s ní nudit nebudete. Má poměrně široké využití a navíc si ji můžete sami vypěstovat a rozmnožovat. Cenný zdroj zdravých látek budete mít vždy při ruce.

Nejprodávanější

6 položek celkem
Tibetská houba mléčný kefír
249 Kč

Vše potřebné najdete v mléčný kefír kit Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě  Množství kultur testováno ve státním veterinárním ústavu v Jihlavě

Kód: 4949
Alpské mléko Kód: 6648
Mléčný kefír
99 Kč

Vše potřebné najdete v mléčný kefír kit Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě 

Kód: 9739
Kefír kit
459 Kč
Kód: 6634
Kefír kit
649 Kč

Množství kultur testováno ve státním veterinárním ústavu v Jihlavě

Kód: 9740

Tibetská kefírová houba pochází z hornatých oblastí Tibetu a Kavkazu, kde tamní obyvatelé nemají tolik možností pěstovat zemědělské plodiny tak, jako je tomu v úrodných nížinách. Právě proto se tu kefírová kultura vyvažuje zlatem, protože je to jeden z významných zdrojů výživy pro lidský organismus. Kefírová houba se odtud postupně rozšířila do celého světa, a spolu s ní i její přínosy. Máme tak jedinečnou možnost vyzkoušet a poznat jak účinky kefíru, tak i výrobu kefíru v domácích podmínkách.

Kefírová houba je symbiotické společenství mikroorganismů, zejména octových a mléčných kvasinek a bakterií, které potřebují k životu a rozmnožování mléčný cukr – laktózu. Ta je postupně rozkládána na jednodušší látky, prospěšné našemu trávicímu traktu a lépe využitelné pro buňky všech tělesných tkání. Tyto mikroorganismy také vytváří ve střevním prostředí potřebnou mikroflóru, která nás zbavuje různých jedů a patogenů, například cizorodých bakterií.

Mléčný kefír není obtížné vyrobit v domácím prostředí, na domácí kefír pouze potřebujete houbu na kefír, kvalitní mléko, například BIO alpské mléko, patentní sklenici, případně kompletní sadu včetně návodu, jak k výrobě kefíru postupovat. Mléčné kefírové kultury se za vhodných podmínek neustále množí a tento proces může trvat donekonečna, jestliže se o tibetskou houbu dobře staráte.

Tibetská houba kefír je nápoj vhodný pro různé příležitosti a můžete jej využít i pro zajištění občerstvení na různých rodinných slavnostech, jako jsou narozeniny, promoce, maturitní oslavy apod. Mohli byste kefír nabídnout i hostům na svatební oslavě, která je také vhodnou příležitostí ke zlepšení životního stylu, svatby bývají velmi častou motivací k různým pozitivním předsevzetím a lidé tu bývají dobře naladěni a schopni přijímat nové, zdraví prospěšné informace.