Makovec s kokosovým máslem

Máme tu snad nějakého milovníka máku? Jestli ano, tak honem do kuchyně! Potěší vás nejen snadná a rychlá příprava, ale i super maková chuť. Mimo jiné si vystačíte pouze s pár ingrediencemi. To je zkrátka výhra! Navíc je tento recept bez cukru, mouky a laktózy – potěšení pro všechny alergiky. Tento koláč je lowcarb – bez sacharidů,  nečekejte od něj tedy výrazně sladkou chuť. Pokud máte přece jen rozmazlený jazyk, zkuste místo cukrů přistrouhat jablko nebo banán, docílíte tak příjemné přirozeně sladké chuti.

Co potřebujete:

150 g mletého máku

50 g mletého kokosu

1 lžička prášku do pečiva

1 cuketu (300 g)

110 ml mandlového/kokosového mléka

5 vajec (4 pokud máte velká) žloutky a bílky zvlášť

1/4 lžičky soli

sladidlo dle chuti a volby

kokosové máslo

kokosové plátky

forma - kokosový olej a pečící papír

V míse si smícháme mák, kokos, sůl, prášek do pečiva a žloutky (případně ještě sladidlo). Cuketu oloupeme a nastrouháme a důkladně smícháme s mákem, přilijeme mandlové mléko a znovu promícháme. Bílky si vyšleháme v tuhý sníh. Opatrně je postupně vmícháme ke směsi. Připravíme si formu, kterou nejdříve vymažeme kokosovým olejem, poté vystřihneme kolečko pečícího papíru a dáme na dno formy. Směs nalijeme do takto připravené formy a dáme péct na 190’ 25-30 minut. Zkontrolujeme špejlí. Po upečení koláč vyndáme a na ještě teplý dáme tolik lžic kokosového másla, na kolik jich zrovna máme chuť. ????

Kokosové máslo se na teplém koláči postupně rozehřeje. Rozetřeme ho po celé ploše a koláč nazdobíme například kokosovými plátky a citrónem.

Přejeme příjemný makovokokosový zážitek!

makovec

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení