ClickCease
Průhledný proužek
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO

Kód: 015111119
58 Kč
Na objednávku: 3 dní

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naše mléčná rýže je kulatozrnná rýže vypěstovaná v Itálii. Po uvaření je měkká a lehce lepkavá a hodí se jako příloha k omáčkám, do rýžových náplní, nákypů a jako zavářka do polévek. Jak název napovídá, vyrábíme z ní mléčnou rýži, mixované deserty a mletá se hodí k přípravě kaší.. Základní příprava: Dva hrnky rýže propláchneme ve studené vodě a přidáme necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vaříme do měkka (cca 12 minut).. Mléčná rýže: ¾ hrnku rýže zalijeme 1 ½ hrnkem studené vody a zvolna vaříme pod pokličkou do měkka (cca 12 minut) nebo dokud se voda nevyvaří. Potom přidáme necelé dva hrnky mléka (nebo rostlinného nápoje), dle chuti osladíme přírodním cukrem a za občasného míchání zvolna vaříme dalších asi 10 minut do krémové konzistence. Je-li směs příliš hustá, přiléváme postupně mléko (nebo rostlinný nápoj). Nakonec můžeme přidat vajíčko rozkvedlané v troše mléka a krátce povařit. Dochutíme skořicí, vanilkou, máslem….

EANs8594052889925, 8594052882148
Podrobná specifikace

Mléčná kulatozrnná rýže s vyšším obsahem škrobu, pěstovaná v Itálii. Po uvaření je mírně lepkavá, měkká a dosahuje až krémové konzistence. Hodí na klasickou mléčnou rýži, jemné dezerty a mletá je ideální i do sladkých kaší.

Na rozdíl od italské rýže na risotto (například arborio) je mléčná rýže měkčí a lepkavější, dosahuje hutné, až krémové konzistence, ideální právě na dezerty.

Recept na sütlaç (tradiční turecký rýžový pudink)

Na rýži
50 g krátkozrnné rýže
110 ml vody (jen tolik, aby pokryla rýži)

Na pudink
80 g cukru
450 ml čerstvého plnotučného mléka
100 ml smetany ke šlehání
1 dezertní lžíce kukuřičného škrobu
1 dezertní lžíce vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
1 lžička mleté skořice (na ozdobu)

Postup

  1. Dejte rýži a vodu do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže nezměkne.
  2. Přilijte mléko, ale asi 30 ml si nechte stranou. Přidejte cukr a smetanu a promíchejte. Přiveďte k varu.
  3. Zbylé mléko smíchejte s kukuřičným škrobem a rozmíchejte dohladka. Snižte teplotu na střední stupeň a postupně za stálého míchání přilévejte škrobovou směs. Vařte asi 15 minut, dokud pudink nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
  4. Rozdělte sütlaç do čtyř malých zapékacích misek a případně posypte skořicí. Nechte chvíli zchladnout, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.
  5. Předehřejte troubu na grilovací režim a misky vložte pod gril, dokud povrch nezačne bublat a neztmavne.
  6. Nechte vychladnout, dejte na pár hodin do lednice a servírujte přímo v miskách.
Výživové údaje na 100 gEnergetická hodnota: 1504 kJ / 354 kcal. Tuky: 0,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 80,0 g. Z toho cukry: 0,2 g. Vláknina: 1,0 g. Bílkoviny: 6,7 g. Sůl: 0,01 g.
SkladováníSkladujte v suchu s chladu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže BIO
EAN: 8594052882148

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola