Rýže BIO
Nejprodávanější
Víte, že kdyby neexistovala rýže, že by zemřely hlady téměř dvě miliardy lidí na této planetě? Ti všichni jsou na pěstování a sklizni rýže závislí a představuje pro ně hlavní zdroj obživy. Zároveň jde o obilovinu, která si zaslouží naši pozornost i trochu osvěty.
Rýže je především velmi dobře stravitelná a hodí se pro celou řadu pokrmů. Mohou ji konzumovat i lidé s chorobami trávicího ústrojí a bývá to jedno z prvních dietních jídel, které je podáváno lidem po náročných operativních zákrocích. Rýži můžete upravit na slano i na sladko v podobě rýžového nákypu a její příprava je velice jednoduchá.
Rýži mohou konzumovat lidé s nesnášenlivostí lepku a je to také v jejich jídelníčku jedna z nejčastěji připravovaných příloh. Rýže existuje několik odrůd a v prodeji je také rýže loupaná a dokonce předvařená, nejcennější jsou však rýžová zrna natural, tedy v celozrnné podobě. Velice výživné druhy rýže jsou například rýže černá, původem z Tibetu a rýže červená, pěstovaná převážně ve Vietnamu.