Jak zajistit tělu dostatek vlákniny

Pokud bychom se podívali na dnešní stravování, tak zrovna se více upřednostňují rychlá a nezdravá jídla, než by se hledělo na skladbu stravy na talíři. Není poté divu, že nám chybí vitamíny, minerální látky a nejvíc vláknina. Její význam v jídelníčku má skutečně smysl a bohužel je často opomíjenou látkou. Pro organismus je velmi přínosná, v opačném případě a jejím výrazném nedostatku se to může projevit i závažnějšími chorobami. Nejvíce se jí nachází v obilovinách, zelenině a ovoci. Dělíme ji nerozpustnou a rozpustnou, kdy oba dva díly jsou prospěšné a pro naše zdraví velmi důležitou součástí.

Její benefity:

  • Snižuje cholesterol
  • Nehrozí tak velké procento onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku.
  • Čistí střeva a tím zlepšuje jejich práci.
  • Je pomocníkem při hubnutí.

Vláknina, která potěší

Dnešní trh je bohatý i na dostatek různých doplňků stravy. Kdo ví, že nemá ve stravě vlákninu, tak ji může snadno doplnit jitrocelem indickým. Ten k nám dovážíme v prvotřídní kvalitě. Roste totiž v Iráku, Pákistánu, Austrálii a především v Indii. Jedná se o  psyllium, což je zástupce rozpustné vlákniny. Není to žádná návyková látka a navíc se nemusí zdráhat jeho konzumaci ani diabetici, protože neobsahuje žádný cukr. Co je psyllium, když je tolik žádané? V první řadě je to přírodní surovina, která je čistá, bez chemických látek a barviv. Samozřejmě nemůže to nahradit pestrou stravu, ale nicméně je to ideální doplněk, který toho skutečně hodně umí.

  • Podporuje správné a především zdravé hubnutí. Pokud se používá nalačno, tak snadněji dochází k pocitu naplnění a tím se méně konzumuje potravin.
  • Je ideálním doplňkem pro podporu trávicího ústrojí.
  • Udržuje zdravou hranici cholesterolu v krvi.
  • Má i další přínosné benefity, například při vaření v kuchyni, kdy se dá nahradit mouka. Perfektně zahustí polévky i omáčky, dá se přimíchat v podstatě do čehokoliv, co budete konzumovat. Do ranní kaše, jogurtů nebo smoothie a podobně.

    button_kupte-zde