Mléčný kefír patří k nejzdravějším potravinám světa

Víte, že dodnes existují kmenová společenství, kde se popíjí kefír jako základní součást jídelníčku? Tito lidé se také dožívají vyššího věku a kefír na tom má jistě svůj vydatný podíl. Co je vlastně na mléčném kefíru přínosem pro naše zdraví, a proč si jej dopřát alespoň občas, nebo dokonce pravidelně?

Probiotické bakterie – tibetská houba kefír obsahuje probiotické bakterie, které bychom mohli také nazvat symbiotickými či přátelskými. Bakterie naše tělo potřebuje nejen v trávicím traktu, ale i na pokožce, kde ji chrání před napadením různými patogeny, a zároveň udržuje její přirozené pH. Největší množství se jich však nachází v tlustém střevě, kde také vykonávají současně několik funkcí, především rozkládají potravu na lépe využitelné složky a podporují imunitní systém složitými biochemickými reakcemi. Jestliže vaše střeva nemají k dispozici dostatek těchto mikroorganismů, například vinou chemických léků, alkoholu nebo nevhodné stravy, můžete velice snadno onemocnět i závažnější chorobou.

Tibetská kefírová houba vám doplní střevní mikroflóru velice efektivně, ovšem buďte pozorní a začínejte s jejím dávkováním velmi obezřetně. Příliš mnoho bakterií by mohlo způsobit nepříjemnou reakci v podobě nevolnosti, nadýmání či průjmu. Zvyšujte množství kefíru z tibetské houby do mléka pozvolna podle vlastní intuice – pocitu, který vám napoví, jaká dávka je pro vás optimální.

A kde tibetskou houbu sehnat

Tibetská kefírová houba prodej jsou klíčová slova, která vyhledávačům napoví, aby vám vyhodnotily vhodný specializovaný e-shop. V našich podmínkách je důležité objevit vhodný zdroj, který vám nabídne probiotickou kulturu skutečně zdraví prospěšnou, nekontaminovanou plísněmi a patogenními bakteriemi. Jednodušší to pochopitelně mají ti, co žijí v kočovných společenstvích, například v Mongolsku nebo Kyrgyzstánu, kde se kefírová kultura předává a dědí z generace na generaci.