Poznejte blíže výhody bezlepkového amarantu

Amarant je velmi výživná pseudoobilovina, podobná obsahem nutričních látek pohance a quinoi. Vyznačuje se také svéráznou chutí, ale pokud vám nebude nepříjemná, přinese vám amarant mnoho pozitivního. Můžete si jej pořídit buď ve formě semen, anebo v podobě vloček a vytvářet z něj výživné a zdravé obilné kaše, anebo jej využívat jako přílohu k hlavním pokrmům.

Vzhledem k tomu, že obsahuje mnoho škrobu, což se projeví při přípravě lepivější a kašovitější konzistencí celozrnných plodů, je výhodné jej smíchat s quinoou nebo s rýží. S vločkami je ovšem práce snazší, protože tam se kašovitá konzistence předpokládá.

Amarant ocení každý, kdo staví svůj jídelníček na bezlepkových potravinách, a komu více záleží na nutričních hodnotách pokrmů, nežli na jejich komerčním úspěchu v reklamním tažení v masmédiích. Amarant se sice příliš v reklamě nezmiňuje, ale to neznamená, že by byl bezcenný – ve skutečnosti je tomu právě naopak.