Proč kakaové boby?

Jak všichni dobře víme, už po delší dobu nemají vědci či vědátoři zrovna nejlepší mínění o čokoládě. Tato nám nebývá doporučována, a to z nejednoho důvodu. Třeba proto, že je energeticky vydatná, a tudíž při naší obezitě ne zrovna vhodná, že stojí v ní obsažený cukr za nejedním neduhem nebo za zkaženými zuby a podobně.

Jenže my lidé jsme nejednou na sladké a čokoládu si prostě odpírat nedokážeme nebo nechceme. A jak to tedy skloubit? Jak to zaonačit, abychom si dopřáli něco dostatečně podobné oné čokoládě a abychom současně neškodili naší tělesné schránce?

Jakkoliv by se to mohlo podobat řešení podobnému řešením chytré horákyně, je tu skutečně taková možnost, skutečně si můžeme dopřávat, a to zdravě. Protože můžeme namísto čokolády sáhnout třeba po kakaových bobech.

Takové kakaové boby jsou vlastně semeny kakaovníku, vyrůstajícími ve velké tobolce na kmeni příslušného stromu a sloužícími po sklizni k výrobě takových věcí, jako jsou kakao, kakaové máslo nebo třeba výše zmiňovaná čokoláda.

A jaké mají takové kakaové boby nepražené účinky? Proč právě ty jsou pro našince dobrem a ne zlem?

Je tomu tak jednoduše proto, že zrovna takové kakaové boby obsahují všechny zdraví prospěšné látky, jaké nalezneme i v kakau, ovšem konzumace takových syrových bobů je logicky daleko zdravější než konzumace těch, jež prošly procesem pražení a u nichž bylo mnoho z toho dobrého zlikvidováno vysokou teplotou.

Z kakaových bobů se nám dostávají vitamíny, minerály i důležité stopové prvky. Můžeme z nich získat hořčík, železo, mangan, zinek, měď, síru a podobně, a to nám může posloužit v záležitostech jako krvetvorba, zdravá kůže a vlasy, deprese atd.

A tak jsou pro některé našince kakaové boby superpotravinou, zatímco pro jiné pokrmem bohů. A co je super, respektive co je boží, to bychom si asi neměli odpírat, nemyslíte?

button_kupte-zde