Kakaové boby BIO

Nejprodávanější

4 položek celkem
Kakaové boby BIO celé nepražené 500g
199 Kč
Kód: 579
Kakaové boby BIO drcené nepražené 200g Kód: 570
Kakaové boby BIO celé nepražené 200g Kód: 576
Kakaové boby pražené drcené 250g
189 Kč
Kód: 2288

Chcete si užít to nejlepší z kakaa, ale nechcete konzumovat čokoládu? Pak jsou pro vás ideální volbou nepražené kakaové boby!

Kakaové boby jsou vlastně semena kakaovníku (Theobroma cacao), která vyrůstají ve velké tobolce přímo na kmeni stromu. Tato semena jsou hlavní surovinou pro výrobu kakaa, kakaového másla, a samozřejmě také oblíbené čokolády.

Je tedy jasné, že právě kakaové boby obsahují všechny zdravotně prospěšné látky, které můžete nalézt v samotném kakau, navíc konzumace syrových (ve smyslu nepražených) kakaových bobů je pro naše tělo ještě příznivější, neboť před výrobou běžného kakaa i čokolády se kakaové boby praží. Pražením získávají na sladkosti, nicméně vlivem vysoké teploty se většina cenných látek zničí.

Právě kakaové boby nepražené jsou správnou volbou v případě, kdy máte zájem o všechny důležité látky, které vám příroda v tomto případě nabízí.

Kakaové boby obsahují vitamíny, minerály i důležité stopové prvky. Jsou bohatým zdrojem hořčíku, který ovlivňuje správnou činnost nervové soustavy, železa a manganu, důležitých pro krvetvorbu, zinku a mědi pro dobrou imunitu a síry pro zdravý vzhled kůže a vlasů. A tím výčet prospěšných látek ještě nekončí.

Kakao je pověstné také vysokým obsahem antioxidantů, které brání tělo před škodlivými látkami, a samozřejmě působí jako přirozené antidepresivum, takže podporuje dobrou náladu

Ne nadarmo proto indiáni kakao nazývají pokrmem bohů a my kakaové boby řadíme mezi superpotraviny.

Chcete-li podpořit svou koncentraci, rychle zahnat hlad a doplnit energii, sáhněte po nepražených kakaových bobech v bio a raw kvalitě.

Konzumovat je můžete jen tak jako oříšky, drcené boby se stanou skvělou součástí dezertů, kaší, müsli a dalších jídel. Využít je můžete v teplé i studené kuchyni, ovšem mějte na paměti, že tepelnou úpravou se výživová hodnota bobů snižuje.