Blog o zdravé výživě, Strana 49

Mražená zelenina může být stále kvalitní

Přesto, že současné supermarkety nabízejí celoročně dostatek zeleniny, někdy se nám může stát, že ji...

Nedostatek vitamínu K je výjimečný

O tom, že jsou pro naše tělo vitamíny nezbytné, asi není zapotřebí nikoho zvlášť přesvědčovat. Jejic...

Zázrak jménem čokoláda

O čokoládě už toho bylo napsáno tolik, že by to jistě dalo na jednu celou knihovnu. Je jen málo lidí...

Kokos se dá nejen jíst a pít

Jen málokterý přírodní produkt má tak široké možnosti využití jako kokos. Nejznámější je asi v ...

Malá semínka s obrovskou silou

Znáte šalvěj hispánskou? Je docela možné, že vám tento název nic moc neřekne, ale pokud se zeptáme n...

Červená čočka – lehce stravitelná zásobárna živin

Proč je čočka zdraví prospěšná, věděli již naši předkové, kteří ji považovali za přirozenou součást ...

Využití a účinky epsomské soli

Epsomská sůl je minerální sůl, její pozitivní účinky jsou prokázány zejména při koupelích. Na co lze...

Čím jsou prospěšná dýňová semínka

Někteří lidé se domnívají, že hubnout, znamená strádat, a že se jedná především o drastický způsob, ...

Fazole – účinný lék i preventivní prostředek pro naše zdraví

Fazole bývají zařazovány mezi nejzdravější potraviny světa a jistě to není pojmenování náhodné. Mají...

Čím je prospěšná špaldová mouka

Výživná surovina – pšenice špalda byla šlechtěna již ve starověku, tato výjimečně odolná a výživná o...