Ořechy a semena obsahují velké množství tuku, který potřebuje nově vznikající rostlinný zárodek – kl...
Blog o zdravé výživě, Strana 50
Sezam se využívá velice často jako ozdoba na chléb a pečivo, jemuž dodává zvláštní příjemnou příchuť...
Na trhu se v poslední době zvýšil zájem o alternativní, zdravější varianty bílé pšeničné mouky....
Rozinky patří mezi sušené ovoce a spolu s jablečnými, hruškovými, meruňkovými a švestkovými „kř...
Rostlinné antioxidanty – quinoa je velmi dobrým zdrojem rostlinných látek, které v lidském orga...
Pistácie jsou plody menšího stromu Pistacia vera s českým botanickým názvem řečík pistáciový. R...
Piniové oříšky jsou plody borovic, rostoucích převážně na severní polokouli, v drsných podmínká...
Pekanové ořechy jsou zařazovány mezi nejvíce prospěšné plody vzhledem k vysokému obsahu účinnýc...
Obiloviny jsou součástí potravy člověka již odnepaměti. Představují hlavní složku potravy, která org...
Obiloviny by měly tvořit zhruba 60 procent celkového objemu naší stravy. Obsahují významné výživové ...