🤒 Moc se omlouváme, ale z důvodu nemocí mohou být některé zásilky o pár dní zpožděné. Expedice zboží probíhá, ale bohužel v menší míře. Moc děkujeme za pochopení a důvěru. 🙂

Také milujete palačinky

Příprava palačinek nevyžaduje žádné speciální znalosti či dovednosti, svede je i začátečník a můžete ji pod dohledem svěřit i dětem. Nepotřebujete k tomu dokonce ani vejce, těsto se vám spojí i tehdy, nahradíte-li jej lžící vanilkového pudinku. A někdy ani ten není nutný, záleží na vaší šikovnosti a vhodném poměru vody či mléka vůči pšeničné mouce.

Mouka je samozřejmě základní surovinou, a zde se dostáváme ke kardinální otázce, jaké mouce dát přednost, zda té bílé, nebo celozrnné. S bílou moukou budou určitě nadýchané a možná, že i vzhledově atraktivnější, jenže pro vaše tělo budou představovat značnou zátěž. Nebude v nich vláknina, budou ochuzené o vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, vápník, zinek, železo, fosfor, selen a další prvky, které v obilném endospermu bílé mouky tvoří jen nepatrnou část jejich celkového množství.

Bez biolády to nebude ono

Bioláda je svérázný název potravinářského produktu, který v sobě spojuje dva termíny – marmeládu a BIO. Je to tedy marmeláda z BIO surovin, vypěstovaných v přirozeném prostředí a s přirozenými postupy, jaké znali a využívali naši předkové. Bez biolády nebudou palačinky palačinkami, na výběr máte mezi hruškovou, jahodovou, meruňkovou, borůvkovou, višňovou, švestkovou, anebo méně známou z černé jeřabiny (arónie) či z muchovníku olšolistého.

Biolády lze mezi sebou střídat a využít tak pestrého spektra chutí a samozřejmě užitečných vitamínů a dalších látek, které nám ovoce ve své rozmanitosti nabízí.

Zkuste je ochutit jogurtem či kysanou smetanou

Palačinky s ovocnými marmeládami jsou skutečnou pochoutkou, ale jestliže je doplníte bílým (kvalitním) jogurtem nebo zakysanou smetanou, máte další chuťovou variaci navíc a spolu s ní i probiotika (prospěšné bakterie) pro lepší trávení. A jedna rada na závěr – smažte je na rozpálené pánvi na kvalitním BIO rostlinném nerafinovaném oleji, lisovaném za studena, např. olivovém, slunečnicovém či řepkovém, anebo na přepuštěném másle Ghí.

button_kupte-zde