Vychutnejte si fíky kdykoli v průběhu roku!

Fíky už si nemusíte dopřávat pouze o Vánocích! Toto oblíbené teplomilné ovoce najdete na pultech kamenných i elektronických obchodů celoročně. A to je skvělá příležitost, jak využít fíky pro podporu vašeho zdraví!

9

Ovšem ne všechny fíky vám prospějí stejně – nejlepší jsou ty, které mají zachován maximální podíl živin, čehož lze dosáhnout šetrným pěstováním i sušením. Žádejte proto tu nejvyšší kvalitu v podobě bio a raw produkce.

A na co se můžete v podobě fíků těšit?

Fíky obsahují vysoký podíl přírodních cukrů, takže vám pohotově dodají energii vždy, když ji budete potřebovat. Stačí, je mít po ruce. Hodí se jako svačinka při sportu, cestování anebo i kdykoli jindy v průběhu dne, když vám dochází energie. Cukr stimuluje mozkovou aktivitu a vláknina vás zasytí.

Přestože fíky mají hodně cukru, jejich kalorická hodnota je nízká, takže vaši štíhlou linii rozhodně neohrozí, tedy alespoň v případě, že si nekoupíte uměle doslazované ovoce.

Fíky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, čímž přirozeně přispívají k čištění střeva.

Dále v nich najdete také vápník, draslík, hořčík, železo a fosfor, a také významné množství vitamínu B6, zapomenout bychom neměli ani na steroly.

Uvažujete, jak jíst fíky?

Fíky si můžete vychutnávat v rozličných podobách, v každém případě musí být dobře zralé. Nezralé fíky obsahují rostlinné mléko, které kazí jejich chuť. Dobře vyzrálé čerstvé fíky jsou sladké a mají příjemné aroma, takže pokud na ně narazíte třeba u Středozemního moře anebo je někdo ve vašem okolí pěstuje, neváhejte je ochutnat.

Kdykoli můžete mít po ruce fíky sušené – nekazí se a dlouho vydrží. Poslouží vám i jako ideální svačina na cesty.

Neumíte sušené fíky rozkousat, protože jsou příliš tuhé? Nevadí! Poradíme vám, jak jíst fíky sušené – stačí, když je namočíte do vody anebo do mléka a fíky příjemně změknou. Měkké fíky jsou skvělou přísadou do různých dezertů.

button_kupte-zde