Čokoláda BIO

Máte chuť na něco sladkého? Jistě vám přijde vhod dobrá čokoláda!

Nejedná se o žádný hřích - ba naopak, mlsání kvalitní čokolády může vašemu tělu dokonce prospět!

Ano, je pravda, že čokoláda obsahuje veliké množství cukru. Ovšem vše záleží na množství, které si dopřejete. Kousek kvalitní čokolády denně může naopak posílit vaše zdraví. Tím spíše, když se tímto způsobem vyhnete mlsání jiných cukrovinek.

Čokoláda obsahuje kakao, a právě to je zdrojem mnoha důležitých látek pro lidské zdraví.

Obsahuje vitamíny B a K, minerály a důležité stopové prvky. Je zdrojem theobrominu s povzbuzujícími účinky. A naleznete v ní velké množství antioxidantů, které tělo chrání před srdečními chorobami a ničí škodlivé volné radikály.

Ideální proto je, zvolit si opravdu kvalitní bio čokoládu s vysokým množstvím kakaa.

Všichni moc dobře víme, že právě čokoláda příznivě působí na lidskou psychiku a zlepšuje náladu. To je dáno tím, že stimuluje činnost mozku a zlepšuje jeho prokrvení.

Jak je tedy vidět, tak malého kousku čokolády denně se není nutné obávat. Jde jen o to, abyste si zvolili tu správnou.

Skvělou volbou je jistě bio čokoláda s vysokým obsahem kvalitního kakaa. Vyrábí se z kakaových bobů ceněné odrůdy Criollo, která se pěstuje při okrajích amazonského pralesa. Typickým znakem této odrůdy je výrazné aroma a bohatá škála ovocných a kořeněných chuťových odstínů. Výsledkem je dokonale jemná a krémová čokoláda s nezaměnitelnou chutí s nádechem citrusů a koření.

Tuto ručně vyráběnou pochoutku, jejíž recept se dědí z generace na generaci, si můžete vychutnat v podobě malých kousků, které jsou ideální porcí pro každého. Malý kousek prémiové čokolády spolehlivě zažene vaši chuť na sladké a dopřeje vám výjimečný požitek intenzivní chuti.

Vybírat můžete z nabídky kvalitní hořké, mléčné i bílé čokolády – jisté je, že si mezi nimi najdete právě takovou, jakou máte nejvíce rádi.

 

Dopřát si čokoládu se zdá být přirozené, ale mnozí z nás, ve snaze udržet si ideální váhu, nebo dokonce zhubnout, ji zařadili do seznamu zakázaných potravin. To se však týká většiny čokolád a cukrovinek z velkých marketů, v nichž převažuje cukr, mléko a ztužené rostlinné tuky, a kde je naopak nízký obsah základní suroviny – kakaa. 

Proč BIO čokoláda prospívá lidskému zdraví? Tím prvním důvodem je velmi vysoký obsah hořčíku, jehož je v současné stravě nedostatek, a většina z nás trpí jeho deficitem. Druhým důvodem je samotné kakao, to je v kvalitní čokoládě v převaze. Je to raw surovina z kakaových bobů, které obsahují mnoho antioxidantů (dokonce více, než v některém ovoci).

Třetí důvod je theobromin – je to alkaloid, jehož působnost se podobá kofeinu. Theobromin je však mnohem slabší a působí mírně, rozšiřováním cév povzbuzuje nervovou soustavu a činnost mozku. V čokoládě, a stejně tak i např. v květáku a v zelí, je také ukrytý fenyletyhlamin, který zlepšuje náladu a navozuje mírnou euforii.

Kvalitní čokoládu však nedávejte psům a kočkám, jejich játra nedokážou metabolizovat theobromin a můžete jim přivodit i silnou otravu.

 
  • Řadit dle:
  • 6 položek celkem

Stránka 1/1