Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
24 položek celkem
Čokoláda hořká 70% - 250g
112 Kč
2294
GRIZLY Belgická hořká čokoláda 500 g 00615420
GRIZLY Belgická bílá čokoláda Velvet 500 g 00610211
Čokoláda hořká BIO 70% 100g
99 Kč
831
GRIZLY Mléčná čokoláda 32% 500 g
179 Kč
0062178
Čokoláda mléčná BIO 46% 100g
109 Kč
828
horka70 3868
Čokoláda bílá - 250g
94 Kč
2291
Čokoláda bílá BIO 40% 100g
109 Kč
834
horkamle 3869
GRIZLY Hořká čokoláda 60% 500 g
278 Kč
00615386
a75d8a47ae210f2e82941daa6f6eacfb chocs visne v horke cokolade 100g 4970
GRIZLY Belgická mléčná čokoláda Arriba 500 g 00610447
bananky 10873
Allnature Hořká čokoláda 70% pecičky 500 g 00916090 V
GRIZLY 29% Bílá čokoláda 500 g
248 Kč
0062179
Tomchai Kakao Masala - 200g
559 Kč
12777
cokhtg400
129 Kč
12759
GRIZLY Kakaový prášek BIO 250 g 0065827

Máte chuť na něco sladkého? Jistě vám přijde vhod dobrá čokoláda!

Nejedná se o žádný hřích - ba naopak, mlsání kvalitní čokolády může vašemu tělu dokonce prospět!

Ano, je pravda, že čokoláda obsahuje veliké množství cukru. Ovšem vše záleží na množství, které si dopřejete. Kousek kvalitní čokolády denně může naopak posílit vaše zdraví. Tím spíše, když se tímto způsobem vyhnete mlsání jiných cukrovinek.

Čokoláda obsahuje kakao, a právě to je zdrojem mnoha důležitých látek pro lidské zdraví.

Obsahuje vitamíny B a K, minerály a důležité stopové prvky. Je zdrojem theobrominu s povzbuzujícími účinky. A naleznete v ní velké množství antioxidantů, které tělo chrání před srdečními chorobami a ničí škodlivé volné radikály.

Ideální proto je, zvolit si opravdu kvalitní bio čokoládu s vysokým množstvím kakaa.

Všichni moc dobře víme, že právě čokoláda příznivě působí na lidskou psychiku a zlepšuje náladu. To je dáno tím, že stimuluje činnost mozku a zlepšuje jeho prokrvení.

Jak je tedy vidět, tak malého kousku čokolády denně se není nutné obávat. Jde jen o to, abyste si zvolili tu správnou.

Skvělou volbou je jistě bio čokoláda s vysokým obsahem kvalitního kakaa. Vyrábí se z kakaových bobů ceněné odrůdy Criollo, která se pěstuje při okrajích amazonského pralesa. Typickým znakem této odrůdy je výrazné aroma a bohatá škála ovocných a kořeněných chuťových odstínů. Výsledkem je dokonale jemná a krémová čokoláda s nezaměnitelnou chutí s nádechem citrusů a koření.

Tuto ručně vyráběnou pochoutku, jejíž recept se dědí z generace na generaci, si můžete vychutnat v podobě malých kousků, které jsou ideální porcí pro každého. Malý kousek prémiové čokolády spolehlivě zažene vaši chuť na sladké a dopřeje vám výjimečný požitek intenzivní chuti.

Vybírat můžete z nabídky kvalitní hořké, mléčné i bílé čokolády – jisté je, že si mezi nimi najdete právě takovou, jakou máte nejvíce rádi.

 

Dopřát si čokoládu se zdá být přirozené, ale mnozí z nás, ve snaze udržet si ideální váhu, nebo dokonce zhubnout, ji zařadili do seznamu zakázaných potravin. To se však týká většiny čokolád a cukrovinek z velkých marketů, v nichž převažuje cukr, mléko a ztužené rostlinné tuky, a kde je naopak nízký obsah základní suroviny – kakaa. 

Proč BIO čokoláda prospívá lidskému zdraví? Tím prvním důvodem je velmi vysoký obsah hořčíku, jehož je v současné stravě nedostatek, a většina z nás trpí jeho deficitem. Druhým důvodem je samotné kakao, to je v kvalitní čokoládě v převaze. Je to raw surovina z kakaových bobů, které obsahují mnoho antioxidantů (dokonce více, než v některém ovoci).

Třetí důvod je theobromin – je to alkaloid, jehož působnost se podobá kofeinu. Theobromin je však mnohem slabší a působí mírně, rozšiřováním cév povzbuzuje nervovou soustavu a činnost mozku. V čokoládě, a stejně tak i např. v květáku a v zelí, je také ukrytý fenyletyhlamin, který zlepšuje náladu a navozuje mírnou euforii.

Kvalitní čokoládu však nedávejte psům a kočkám, jejich játra nedokážou metabolizovat theobromin a můžete jim přivodit i silnou otravu.

 

Kombinujte čokoládu s ořechy a ovocem

Někteří lidé jsou schopni zhltnout tabulku čokolády na posezení, a pak se diví, že přibírají na váze. Na vině je zejména cukr a mnoho tuku, což je doslova kalorická bomba. Na čokoládě také vzniká závislost, i když to samozřejmě není silná droga, jako například nikotin či alkohol. Máme pro vás tip, jak ji lépe v domácnosti využít, aniž byste se jí přejídali.

Čokoládové pecky – výhodnější je mít doma zásobu čokolády na vaření. Je sice více hořká, než mléčná, ale obsahuje méně cukru a je také méně kalorická. Její hlavní výhodou je možnost využití na sto způsobů.

Čokoládové čočky můžete uzobávat samostatně, pokud si chcete spravit chuť po ne zrovna chutném pokrmu, ale lepší je rozdrtit je v mixéru v malém množství spolu s vlašskými či lískovými ořechy a pochutnat si na ní tímto způsobem. K čokoládě se dobře hodí i sušené ovoce.

Čokoládová poleva – hořkou čokoládu na vaření snadno rozpustíte na sporáku a můžete ji využít ve formě polevy, například na vyloupaný banán se zakysanou smetanou nebo na zmrzlinový pohár. Nastrouhané čokoládové pecky poslouží jako posyp na palačinky či lívance, anebo jako ozdoba na slavnostní narozeninový dort.

Nízká cena – kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaové hmoty je ve formě pecek cenově výhodnější, než prémiové značky čokolád. Tam zaplatíte nejen za čokoládu jako takovou, ale zároveň za obal a reklamní marketing. Čokoládové čočky se vyplatí nakupovat ve větším balení, protože nepodléhají tak rychle zkáze, jako jiné potraviny, a můžete je doma skladovat několik měsíců při pokojové teplotě.

A kde koupit čokoládové čočky? Narazíte na ně obvykle v prodejnách zdravé výživy včetně e-shopů, mnohdy s množstevní slevou, a od určité částky i s dopravou zdarma.