Pečení chleba

Nejprodávanější

kvasek
Žitný kvásek
Skladem
Kód: 6894
 
100 Kč
4EZ1000101
 
303 Kč
K032000101
 
303 Kč
3 položek celkem
kvasek
100 Kč

Doplňky pro pečení chleba   Množství kultur testováno ve státním veterinárním ústavu v Jihlavě

Kód: 6894
4EZ1000101
303 Kč
Kód: 9800
K032000101
303 Kč
Kód: 7080

Pečení domácího chleba je výzvou pro každého, kdo chce sám sobě nebo ostatním prokázat, že také ovládá pekařské řemeslo. Pekaři byli považováni za skutečné mistry již ve středověku a byl to jeden z prvních cechů, který využíval svých cechovních práv uvnitř Království českého.

K domácímu pečení chleba potřebujete prověřené suroviny, nejlépe v BIO kvalitě, a chcete-li navázat na mistrovství pekařů, předávaná z generace na generaci již po staletí, měli byste mít k dispozici i žitný kvásek. Ten byl pro zadělávání těsta na chléb nepostradatelný a byl vždy srdcem výrobního procesu.

K pečení chleba, respektive ke kynutí těsta, jsou zapotřebí vhodné nádoby, v ideálním případě z přírodních surovin. Mohou to být ošatky na chléb z tradiční košíkářské výroby, která v Morkovicích na Kroměřížsku pokračuje již od 17. století, tedy z doby renesance, kdy byly pro pekařské cechy ošatky na chléb vítaným pomocníkem.