Mouky

Dokážete si představit pečení bez mouky? Asi jen těžko. Nicméně malá obměna v zažitých kuchyňských procesech přeci jen není na škodu. Bílou nezdravou mouku z pšenice můžete nahradit mnoha druhy jiných muk, které vašemu zdraví prospějí.

Možná budete překvapeni, ale na trhu existují i jiné mouky, které můžete stejně snadno využít ve své kuchyni. Ať už je to ta mandlová, arašídová anebo dokonce banánová. A pokud se přece jen chcete držet obilí, vyzkoušejte ovesnou, špaldovou anebo rýžovou.

Tato malá změna prospěje nejen chuti vámi připravovaných dobrot, ale také vašemu zdraví!

Mouky můžete volit například podle obsahu cenných živin, anebo můžete sáhnout po těch, které jsou přirozeně bezlepkové.

Jestliže hledáte přísadu, která vaše zákusky a cukroví povýší na gurmánský zážitek, pak byste neměli minout kokosovou, mandlovou anebo lískooříškovou mouku. Můžete s nimi v receptech nahradit buď část anebo rovnou celé doporučené množství. Uvidíte, že z výsledku budete nadšeni!

 
  • Řadit dle:
  • 7 položek celkem

Stránka 1/1