Mouky

Dokážete si představit pečení bez mouky? Asi jen těžko. Nicméně malá obměna v zažitých kuchyňských procesech přeci jen není na škodu. Bílou nezdravou mouku z pšenice můžete nahradit mnoha druhy jiných muk, které vašemu zdraví prospějí.

Možná budete překvapeni, ale na trhu existují i jiné mouky, které můžete stejně snadno využít ve své kuchyni. Ať už je to ta mandlová, arašídová anebo dokonce banánová. A pokud se přece jen chcete držet obilí, vyzkoušejte ovesnou, špaldovou anebo rýžovou.

Tato malá změna prospěje nejen chuti vámi připravovaných dobrot, ale také vašemu zdraví!

Mouky můžete volit například podle obsahu cenných živin, anebo můžete sáhnout po těch, které jsou přirozeně bezlepkové.

Jestliže hledáte přísadu, která vaše zákusky a cukroví povýší na gurmánský zážitek, pak byste neměli minout kokosovou, mandlovou anebo lískooříškovou mouku. Můžete s nimi v receptech nahradit buď část anebo rovnou celé doporučené množství. Uvidíte, že z výsledku budete nadšeni!

 
  • Řadit dle:
  • 8 položek celkem

Stránka 1/1

  • mouka
    Celozrnná špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Špalda je stará odrůda pšenice. Je mletá z celých pšeničných zrn a během mletí nedochází...
  • celo mouka
    Rýžová mouka   se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení...
  • mouka ara
    Složení arašídové mouky: Arašídy Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: Energie:     585 kcal / 2448 kJ Bílkoviny:  ...
  • banan
    Banány   není nutné představovat, jsou známé nejen jako samotné ovoce, ale I různé další způsoby jejich využití v dezertech, zmrzlinách atd. Ale je tu i...
  • mouka lisk
    Výběrová bezlepková mouka z lískových ořechů , namletá na jemno. Vhodná především pro bezlepkové pečení sladkých pokrmů, do smoothie, do ovesných kaší a podobně.  ...
  • mmouka400
    BIO mandlová mouka zdravýden® se vyrábí jemným rozemletím loupaných mandlí pěstovaných podle pravidel ekologického zemědělství. Je chutnou a zdravou alternativou k pšeničné mouce i k...