Chutney omáčky

Kombinovat ovoce s chilli papričkami se zdá být velice odvážné, ale není to zas tak neznámý experiment. Meruňkové chutney s chilli je sice ryze český výrobek, ovšem takto výrazná dochucovadla vytvářeli již před staletími Aztékové na území dnešního Mexika. Kombinace chuti sladkokyselé s pálivou, s jakou se můžete setkat např. u hruškového chutney s chilli nebo švestkového chutney s chilli, skvěle podtrhne chuťové vlastnosti pokrmů připravovaných na grilu, ať už se jedná o pokrmy z masa, nebo se zrajícím či nezrajícím sýrem.

Zvláště oblíbené jsou chutney z jablek a švestek, ale i další české chilli omáčky stojí za vyzkoušení. Domácí chilli omáčka obsahuje pouze ovocnou složku v BIO kvalitě a jako dochucovadla a konzervační činitel výhradně přírodní ingredience – zázvor, pepř, skořici, jablečný ocet a kvalitní třtinový cukr.

Meruňkové čatní chutney můžete jíst samostatně s pečivem (s chlebem, nebo s mexickými tortillas), a samozřejmě je vyzkoušet jako grilovací přípravek. Anebo si na omáčce z chilli papriček pochutnat s výraznou chutí sýra, např. s mozarellou nebo s hermelínem.

 
  • Řadit dle:
  • 4 položek celkem

Stránka 1/1