Agáve BIO

Sirup z agáve je tou pravou volbou vždy, když si chcete osladit jídlo a nechcete přitom použít bílý rafinovaný cukr, který je z výživového hlediska v mnoha ohledech problematický.

Jedná se o přírodní sladidlo na bázi fruktózy, které je dokonce ještě sladší než cukr i med. Má tekutou, hustou konzistenci a skvěle jej využijete při přípravě jídel studené i teplé kuchyně.

Agáve sirup pochází z rostliny agáve, která se pěstuje na vulkanické půdě Mexika, ale také na jiných místech střední a jižní Ameriky. Tato rostlina má mnohostranné využití – známá je průmyslová výroba sisalových vláken. Široké oblibě se těší i tequilla či jiné druhy pálenek. Postupným zahuštěním rostlinné šťávy vzniká 100% agave sirup.

Jeho výroba probíhá šetrně za nízké teploty, která nepřesahuje 42 °C, což v praxi znamená, že při ní zůstávají zachovány veškeré výživově cenné látky včetně enzymů, které si pak můžete v podobě praktického sirupu vychutnat i vy.

Sirup z agáve je proto vhodný i pro stoupence raw food neboli „živé stravy“, ve které zůstávají zachovány veškeré zdravotně hodnotné látky.

V kuchyni využijete sirup z agave na celou řadu způsobů. Je to univerzální pomocník při přípravě pestré škály jídel. Můžete s ním nahradit buď pouze část anebo rovnou veškerý bílý cukr prakticky v libovolném pokrmu.

Práce se sirupem při přípravě jídel je podobná jako při nahrazení cukru medem. Má neutrální jemnou chuť i barvu, ale je potřeba myslet na jeho vysokou sladkost a tekutou konzistenci. Ideální proto je, nahradit zadané množství cukru v receptu zhruba tříčtvrtečním množstvím sirupu a mírně snížit množství jiných tekutin.

Sirup z agáve skvěle využijete při přípravě různých sladkých jídel, jako jsou dezerty, kaše, marmelády, zmrzliny či smoothies. Hodí se i pro výrobu limonád anebo třeba k oslazení čaje či jiných nápojů.

Navíc si jej můžete vychutnat v certifikované bio kvalitě.

 
  • Řadit dle:
  • 3 položek celkem

Stránka 1/1