Fazole BIO

Klíčení fazolí se stalo obrovským hitem již v 90. letech, zájem veřejnosti o zdravé rostlinné klíčky podpořily i obchodní domy, které v chlazených pultech nabízely fazolky mungo. Klíčení mungo fazolí však zvládnete i sami, je to navíc operativnější a zdravější způsob, kdy máte vždy čerstvé klíčky doma. Klíčky se totiž nedoporučuje delší dobu skladovat, a to ani v chladničce.

Výhodou je také možnost pořídit si semínka z ověřených zdrojů v BIO kvalitě. BIO fazole jsou pěstované šetrným a přirozeným ekologickým způsobem, zatímco o jejich původu v supermarketech se toho příliš nedozvíte.

V popředí zájmu příznivců zdravé výživy se těší i klíčení fazolí adzuki. Mungo a adzuki jsou totiž jediné dvě odrůdy fazolí, které lze jíst v syrovém stavu včetně jejich klíčků. Jsou příbuzné spíše s hrachem a neobsahují toxické látky, které se u ostatních fazolí musí zlikvidovat výhradně namáčením a tepelnou úpravou.