Celozrnné těstoviny

Domácí těstoviny ze špaldové mouky by měly nahradit ty klasické z bílé mouky. Proč? Důvodů je celá řada: Domácí celozrnné těstoviny, tedy v tomto případě i špaldové nudle, se vyrábí z celozrnné mouky. Ta neobsahuje pouze bílý vnitřní endosperm, ale i povrchovou vrstvu, v níž je ukryta většina vitamínů a minerálů. Dalším důvodem, proč upřednostnit celozrnné nudle, je vysoký obsah vlákniny, která snižuje glykemický index, podporuje střevní peristaltiku a tím chrání zažívací trakt před hnilobnými procesy a vznikem Crohnovy choroby a nádorovým bujením.

Dá se tedy říci, že celozrnné těstoviny jsou dietou racionální, na podloženém základu, který vám potvrdí lékaři i výživoví poradci.  Špaldové těstoviny navíc patří k velmi výživným, pšenice špalda je ve srovnání s tou přešlechtěnou mnohem kvalitnější, je to odrůda, co ji lidé pěstovali dříve, a byla z polí vytlačena kvůli nižším výnosům, ale bohužel na úkor našeho zdraví.

 
  • Řadit dle:
  • 4 položek celkem

Stránka 1/1