Viili

Nejprodávanější

4 položek celkem
Willi
149 Kč

Vše potřebné najdete v Viili kit Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě  Množství kultur testováno ve státním veterinárním ústavu v Jihlavě

Kód: 8467
Alpské mléko Kód: 6648
Kefír kit
599 Kč
Kód: 8468

Ti z vás, kteří procestovali Evropu křížem krážem a navštívili i Skandinávii, se mohli ve Finsku setkat s finským jogurtem. On to vlastně není jogurt v pravém slova smyslu, obsahuje sice prospěšné bakterie mléčného kvašení, ale v odlišném složení od těch, které se vyskytují v klasickém jogurtu z naší obchodní sítě. Ve Viili jogurtu naleznete bakterie Lactococcus lactis a Leuconostoc mesenteroides, kterým se daří právě v severských oblastech, a tím se také tento typ kultur liší od spíše teplomilných druhů.

Bakterie v jogurtech Viili patří k těm, co našemu tělu prospívají, a mohou se stát součástí střevní mikroflóry, která likviduje nežádoucí patogenní látky a mikroorganismy a napomáhá rozkládat a lépe využít všech složek z našeho jídelníčku. Podmínkou však je poskytnout bakteriím vhodné prostředí, a tím je pouze živočišné mléko.

Jestliže tedy nejste vysloveně vegani a jste pouze vegetariáni, může to být pro vás jedna z forem vhodně poskládané skladby každodenní stravy. Navíc si můžete finský jogurt připravit doma sami, postačí vám k tomu pouze Viili starter, tedy startovací sada bakteriálních kultur, anebo kompletní sada včetně nádob, s níž si můžete připravovat tento chutný a zdravý polotekutý nápoj doma, v zaměstnání nebo i na dovolené.

Co vás možná překvapí, je jeho viskozita. Ta se pohybuje někde na rozhraní mezi tekutinou a kašovitou hmotou, nejde tedy přímo o tuhý jogurt, ale spíše o něco jako hustý sirup. Chuť finského jogurtu je také odlišná od klasického jogurtu, je spíše sladká a velice jemně nakyslá.

 

Finský jogurt bychom mohli zařadit do rodiny zdravých a chutných mléčných výrobků, obohacených o bakteriální probiotické kultury, a vhodné je různé typy těchto produktů mezi sebou střídat. Získáte tím bohatě rozvětvenou síť mikroorganismů, které ve střevním traktu spolupracují, a napomáhají sobě i nám žít ve zdraví, v rámci jednotného společenství.