Kakaový prášek (kakao) BIO

Kakao neboli kakaový prášek, by nemělo chybět v žádné domácnosti. A s velkou pravděpodobností ho také v každé kuchyni najdete. Nejen, že skvěle chutná, ale ještě navíc prospívá našemu tělu.

Kakao jsme si zvykli konzumovat především jako součást různých dezertů a jiných cukrářských výrobků. Oblíbené je také v podobě mléčného nápoje. Ovšem jen málokdo ví, že k tomu, abychom mohli využít jeho velký přínos pro lidské zdraví, bychom se měli vyhnout jeho tepelné úpravě. Proto bychom v regálech obchodů měli pátrat především po nepraženém kakau nebo také raw kakau.

Vysoké teploty nad 40 °C ničí cenné živiny a jiné zdraví prospěšné látky. A to platí obecně u všech potravin. Pakliže si koupíte raw kakaový prášek, tak budete mít jistotu, že byl zpracován šetrně při nízkých teplotách.

Nepražený kakaový prášek se vyrábí z kakaových bobů. To jsou semena kakaovníku, která se před zpracováním na prášek nejprve důkladně suší, poté se drtí a vzniklá drť se lisuje. Lisováním se z drti uvolní tuk – kakaové máslo a výlisky se melou na kakaový prášek raw.

Kakaový prášek nepražený můžete v kuchyni využívat stejně jako nám dobře známé kakao – pro přípravu teplých i studených jídel. Jeho velkou výhodou je, že je plný látek cenných pro lidské zdraví, jako jsou vitamíny, minerály (hořčík, síra, vápník, železo, zinek, měď, draslík, mangan), a především antioxidanty, které posilují náš imunitní systém.

Když si zakoupíte bio kakao, které pochází z ekologického zemědělství, pak budete mít jistotu, že prospíváte nejen svému zdraví, ale také přírodě, protože bio produkce podléhá přísným kritériím pěstování s ohledem na životní prostředí.

Navíc, cena kakaa v bio a raw kvalitě vás rozhodně nepoloží na lopatky a získáte za ni produkt vynikající kvality, který má mnohostranné využití v kuchyni, skvěle chutná, a zároveň pozitivně působí na zdraví.

 
  • Řadit dle:
  • 4 položek celkem

Stránka 1/1