ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč

Omáčky a dochucovadla

Nejprodávanější

41 položek celkem
bio tahini 300 g gymbeam
119 Kč
01155138
padthai
138 Kč
10762
teriyaki
138 Kč
10777
rajcatovaomacka
79 Kč
10768
595 chutney hruska web
96 Kč
0011020
tikka
129 Kč
10819
461001 Tamari sojova omacka BIO 1
341 Kč
015461001
460009 Shoyu sojova omacka 200 ml BIO COUNTRY LIFE 1 015460009
teriyakipal
129 Kč
10831
chillicrunch
187 Kč
13869
kečup
109 Kč
10801
vietnamzlut
149 Kč
10792
598 chutney svestka web
76 Kč
0011030
garammls
187 Kč
13875
kecuplahodnak
109 Kč
10741
chilliomacka
197 Kč
13878
salsa
79 Kč
10828
čalamada
119 Kč
10807
vietnam
159 Kč
10789
thajcerkari
149 Kč
10780
kremžská
69 Kč
10747
sladchilli
169 Kč
10771
601 chill omacka web
86 Kč
0011040
PURITY VISION Bio Růžová voda 1 l
729 Kč
010927
thajzelkari
149 Kč
10783
rendang
149 Kč
10735
kremzska
65 Kč
10822
čilipasta
159 Kč
10804
cebolla
109 Kč
10795
hlavni nahled
169 Kč
013639-310
hlavni nahled
169 Kč
013638-309
kečup habanero
109 Kč
14283
PURITY VISION Bio Heřmánková voda 1 l
689 Kč
010862
PURITY VISION Bio Heřmánková voda 250 ml 010865
salsapal
79 Kč
10825
592 chutney merunka web
76 Kč
0011010

Příprava omáček patří k vrcholu kuchařského umění. Dobrý kuchař „saucier“ bývá považován za mistra svého řemesla, ostatně snadno se o tom přesvědčíte v jedenáctém dílu seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka, kde byl do luxusního pražského hotelu přijat zkušený saucier i přes podmíněný trest odnětí svobody. Saucier je vždy páteří dobré restaurace, a dobře to ví jak znalci, tak i mnozí laici.

Omáčky jsou však nepostradatelné nejen ve vyhlášených restauracích, ale i v naší kuchyni. V mnoha domácnostech dokonce kralují při přípravě teplých pokrmů, ať už se jedná o omáčku svíčkovou, houbovou, křenovou, smetanovou, rajskou, koprovou, anebo některou z tradičních asijských specialit, jako jsou indonéské Rendang kari, anebo Pad Thai, co vnáší do našich středoevropských poměrů špetku exotiky. Případně velmi výraznou pikantní Teriyaki, která se stala jednou z gastronomických lahůdek i ve slavném filmu Křidýlko nebo stehýnko s Louis de Funesem.

Omáčky jsou vždy chuťovou delikatesou a zároveň kromě živin doplňují do organismu tekutiny a přispívají tím k udržování pitného režimu. Obohacují náš jídelníček mnoha chuťovými variacemi díky kombinaci základních surovin a vhodně zvoleného poměru různých druhů koření a dochucovadel.

Samotná dochucovadla lze ovšem využít i pro jiné typy pokrmů včetně studené kuchyně, připomeňme kupříkladu kečup, hořčici či sezamovou pastu Tahini, vhodnou zejména pro přípravu oblíbené cizrnové pomazánky hummus. 

Omáčky i dochucovadla, zhotovené dle tradičních receptur kuchařských mistrů, využijete prakticky kdekoli, můžete si je vzít s sebou i na dovolenou v létě nebo v zimě - do horské chaty, do autokempu na Lipně, anebo na týdenní pobyt v přímořském letovisku. Nebudete tu ztrácet čas zdlouhavou přípravou příloh k hlavnímu jídlu a pochutnáte si na vašem obědu či večeři možná dokonce mnohem víc.