Kompoty

Kompoty k našemu životu patří odnepaměti. Zavařování ovoce a zeleniny se věnovaly již naše babičky, aby zajistily pro své potomky dostatek vitamínů hlavně v zimě, nebo tehdy, nemáme-li k dispozici čerstvé plody. Kompot se dá využít k přípravě obilných kaší, zákusků a dortů, zmrzlinových pohárů a dalších sladkých pokrmů.

Původ BIO – označení BIO znamená, že jsou veškeré produkty pěstovány šetrným způsobem. Půda není hnojena chemickými hnojivy, a tím pádem obsahuje dostatek živin, co ovoce následně absorbuje. Týká se to zejména hořčíku, který je díky zemědělské velkovýrobě na většině osevných ploch značně vyčerpán.

Bez přísad a konzervantů – v kompotech nenajdete žádné přidané konzervační látky, bílý cukr a umělá syntetická ani přírodní sladidla. Konzervační proces totiž zajistí důkladně provedená sterilace (tepelný záhřev) a zároveň jako přirozené konzervační činidlo působí sacharidy obsažené v samotném ovoci.