Lyofilizovaný černý rybíz chutná stejně jako ten čerstvý
Také milujete černý rybíz? Není divu, má nezaměnitelnou chuť i aroma, které si dokáží podmanit naše smysly. A navíc je zdravý – mimo mnoha jiných vitamínů a minerálů v něm najdeme vysoký obsah vitamínu C.
Má jen jednu vadu – v čerstvém stavu je dostupný pouze v krátkém období v roce. Ovšem to už nyní nevadí – jakmile objevíte kouzlo lyofilizovaného ovoce, tak rychle pochopíte, o čem je řeč.
Lyofilizace je proces sušení mrazem. Ovšem pozor, od sušení teplem se velmi liší! V tomto případě v ovoci zůstávají zachovány důležité živiny, a navíc i jeho struktura, barva a výtečná chuť. Jakmile jednou ochutnáte, už nikdy mrazem sušené ovoce nevyměníte za jiné.
Proto neváhejte a kupte si například již zmíněný lyofilizovaný černý rybíz. Nebude vám jen slabou útěchou v době, kdy není na zahrádce ten čerstvý, lyofilizovaný rybíz si zamilujete po prvním ochutnání. A protože se nekazí a neobsahuje vodu, stane se vašim ideálním společníkem na cesty.